Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Outlook-Thunderbird миграција и пошта трансфер на користење на Outlook Извоз Wizard

Оваа статија опишува процесот на MS Outlook миграција од извоз на вашата електронска кореспонденција со помош на Outlook Извоз Волшебник со следните Mozilla Увоз Thunderbird.

Тоа е точно, се разбира, дека Mozilla Thunderbird mail client has an import wizard for messages ( ;Tools”; menu → “;Import…”;), address book entries, settings and filters from the Outlook and Outlook Express mail clients. But many users complain that after Увоз Thunderbird using this wizard, messages with HTML formatting are broken and message text is displayed incorrectly. Therefore we have decided to offer our own tried and proven method for the Outlook-Thunderbird migration of e-mails, which may be ever so slightly more complicated, but will spare you from these difficulties.

Како да се се извлече пораки од MS Outlook

Првиот чекор е да се се извлече пораки од Outlook во .eml формат. Ова е универзален формат, сепак, тоа не е поддржано од страна вграден во Outlook извоз wizard, затоа ние ќе го користиме Outlook Извоз Wizard алатка за да се изведе.

  1. Стартувај Outlook Извоз Wizard.
  2. На првата страница од волшебникот за, изберете Лични Папки датотека од која сакате да се извлече пораки, наведете директориумот каде извадени датотеки ќе бидат поставени, and as the target format choose “;EML –; Outlook Express (RFC822);.
  3. Почекајте додека програма скенира структурата на одбраната .pst датотеката и потоа да се започне процесот за да се извлече пораки.

Резултатот е дека во одреден директориум, таму ќе биде поставена на папки појавување на оние во Outlook, исполнет со .eml датотеки.

EML увоз Thunderbird

You may be surprised to learn that in the basic version of Mozilla’;s program, не постои EML увоз Thunderbird механизам, иако ако сакате да ги зачувувате пораките во EML Thunderbird ви дозволува да го стори тоа. Ова ограничување може да се избегне со инсталирање на додаток на:

  1. Одете до веб страница за ImportExportTools add-on (http://nic-nac-project.de/~kaosmos/mboximport-en.html) and download a copy with the .xpi extension (the plug-in is distributed free of charge).
  2. Launch Thunderbird and install the add-on (;Tools”; menu →”;Add-ons”;, ;Install…”; копче). After installation is complete, relaunch Thunderbird.
  3. In Thunderbird, navigate to the directory into which you would like to import e-mail messages.
  4. In the “;Tools”; menu → “;ImportExportTools”; → “;Import all eml files from directory”;, choose “;just from the directory”; to import only EML files that are in the directory, or else “;also from its subdirectories”; за EML увоз Thunderbird од одреден директориум и сите нејзини subdirectories.
  5. Во дијалог прозорецот што се појавува, изберете го директориумот кој се користи за Outlook извоз.

Сега пораки се пренесуваат, и Outlook-Thunderbird миграција процесот е во целосна. Препорачливо е да ги погледнете на увезени пораки само за да бидете сигурни дека тие се прикажуваат правилно. Сепак, било какви проблеми се многу малку веројатно, бидејќи колку што е поддршка за EML Thunderbird многу е до задача.

 ;