Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Мигрираат пораки од Thunderbird mbox на Linux да Outlook 2007

Џонатан

Јас го купив на софтвер за да биде дел од решение за еден многу специфичен проблем: Ми требаше да мигрираат пораки од Thunderbird (mbox формат) на Linux на Outlook 2007 на Windows 7 RC1. Сум бил со користење на Thunderbird за некое време да се соберат POP3 email пред да започнете да го користите Windows 7 – и за време бев работи ги и двете и собирање на пошта (POP3) на двете клиенти.

Оваа миграција бара следниве чекори како што јас го видов тоа:

1. Зачувај .mbox датотеки од Linux инсталација

Thunderbird не нуди начин да ги извезат пораки, па затоа е потребно да се работи со .mbox-датотеки

2. Конвертирате .mbox да се индивидуални .eml датотеки

Outlook не нуди метод за увоз .mbox формат директно па уште еден чекор во процесот е потребно. Го избрав специјалното проширување на Thunderbird – ImportExportTools (подобрен MboxImport) да да се конвертира .mbox да eml датотеки. Имајте на ум дека јас претпоставува дека таму ќе биде лесен начин за да потоа се донесе овие во Outlook 2007 иако ова не требаше да биде - видете ја следната точка.

За да ја инсталирате екстензијата, следете го овој постапка:

  • Ако сте со користење на систем Windows можете да го преземете ја бесплатно mbox да eml конвертор и да се извлече пораки од mbox датотеки
    ИЛИ
  • Десен клик на врската и избирање „Зачувај цел како“ на преземете додатокот Thunderbird xpi датотека,
  • Се кандидира на Thunderbird, изберете „Алатки“, потоа изберете „Додатоци“ (или „Екстензии“) и кликнете на „Инсталирај“
  • Трансферот на xpi датотека сте ја превзеле и следете ги инструкциите
  • Рестартирајте Thunderbird
  • После тоа можете да ги користите следниве опции, за да го спаси пораки од thunderbird да EML датотеки: Менито Tools > ImportExportTools или Датотека со мени > Ги зачувате одбраните пораки

Сега е-поштата се извезуваат од Thunderbird во EML-датотеките и може да се увезат во Outlook користење на Outlook Увоз на Волшебникот.

3. Претвори eml датотеки во msg датотеки ИЛИ да се најде начин да мигрираат eml датотеки директно во Outlook 2007

Windows 7 RC1 не нуди начин за увоз на eml датотеки во мајчин mail клиент (за пример, Windows XP има Outlook Express и Windows 7 Бета - Изградба 7000 – има Windows Mail) и бидејќи Outlook 2007 не дозволува ова, единствениот начин без да инсталирате уште еден mail клиент, како што се Lotus Notes, е да се најде друг производ.

Outlook Увоз На Волшебникот работи добро затоа што можам да го насочам кон папка со eml-датотеки и да ги увезам во Outlook. Тоа, тогаш го доведува во Outlook во подпапка на папка наведени.

Ако, во овој момент, можете едноставно да влечете и испуштате од потпапка во родителската папка потоа дупликат предмети, тогаш може да се случи. Тоа ќе биде добар затоа, ако сте имале можност за конвертирање на фајлови: eml да PST датотека (ИЛИ точка 3. подолу) што потоа ќе дозволи операција за увоз во Outlook - кога увезувате PST во Outlook, имате опција како да се справите со дупликат ставки - како што е игнорирање, копија без оглед ...

Како што беше морав да пишувам некои VBA скрипта за да ја отстраните дупликат предмети од голем број на папка.

Outlook Увоз На Волшебникот – најдобар начин за увоз на eml датотеки во Outlook. Outlook не поддршка влечење и пуштање на .eml датотеки, но можете да ја користите алатката Outlook Import Wizard за да ги увезете во Outlook.

Разбирам дека ова е многу специфична операција и причината зошто ми требаше апликација од трета страна беше тоа што Thunderbird не нуди вистинска функција „извоз“ и Outlook не нуди можност за увоз eml датотеки. Тоа се рече, во кратки црти, карактеристики подолу ќе биде одлично во Outlook Увоз На Волшебникот – имајте предвид дека секоја точка претпоставува дека претходната точка не е остварлива. За пример, ако точка 1 е можно, тогаш 2 и 3 не би се бара во моето сценарио.

1. Увоз сандачиња во Outlook

2. Конвертирате сандачиња да msg (eml)

3. Интелигенција за да се отстрани/избегнете дупликати во Outlook за време на увоз на операција (без оглед на форматот)

Кој рече погоре, производот работи и за она што го сакаше. Ви благодариме.