Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Тоа беше релативно безболен процес.

Могенс Холст

Имам текот на годините се користи повеќе e-mail програми – Outlook Express, Thunderbird, Лилјак и Barka. Тоа беше лесно да се immi-решетки од OE да Thunderbird и повторно да TheBat што беше можеби најмоќната од сите нив. За жал, тоа е против HTML-форматирање па јас се преселив во Барса дека во многу начини беше идеален за мојата цел со еден исклучок, тоа беше во можност под одредени услови, да се направи мојот национален карактер сет (Данска) правилно. Развојот на Барса / Поко сега запре, па затоа како последно прибегнување кон Outlook (2010) и сакав да ги увезам моите пораки од TheBat и Барса и да ги затворам тие поглавја. Волшебникот за увоз на Outlook се чинеше дека е единственото решение. Беше релативно безболно да се увезува од TheBat, веројатно резултат на филозофијата на дизајнот на развивачите, но Барса бараше користење на конверторот Mbox. Увезував повеќе од 50,000 пораките и сите беа точни (!).