Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Outlook Увоз Софтвер Инструкции

  • Outlook Увоз – Чекор по чекор опис на eml да Outlook увоз на постапката или како да се движат eml и msg додадени фајлови во MS Outlook.
  • Outlook Извоз – Опис на Outlook екстракција на податоци постапка, како да извоз Outlook контакти, пораки, календар, белешки, прилози и други предмети.
  • Изгледите За Обновување – Како да поправка на оштетени OST или PST датотека, се конвертира OST да PST формат.

EML префрлување на датотеки Outlook Import Wizard

Со eml да outlook конвертор (симнете бесплатен пробен период) на e-mail трансфер станува лесна и брза. Outlook увоз алатка дизајниран како мулти-страница Wizard. На eml да outlook увоз може да се врши во неколку чекори: Изборот на дестинација за складирање. Како дестинација, тоа може да бидат избрани на PST датотеката или тековна Outlook складирање дури и заштитени со лозинка. Следниот чекор е изборот на извор папката каде што е Outlook Import Wizard софтверот треба да се најде под-папки структура и e-mail датотеки на компатибилен eml или msg формати на датотеки. По овој чекор, софтверот врши скенирање на избраната папка и под-папки и да ги прикажува список на eml и msg датотеки. Сите оние датотеки се избрани да бидат увезени по дифолт, корисникот може да го смените овој избор. По притискање на копчето Start, на програмата го поттикнува да изберете Папка на одбраната Outlook складирање. Outlook конвертор започнува со креирање фолдери и e-mail. Во текот на оваа операција волшебникот пишува комплетна обработка на дневник и дополнително грешки дневник. Корисникот може да врши увид и се пријавува и се изврши дополнителни чекори со цел да се поправи увоз на грешки.

Избирање извор папката

Во првиот чекор корисникот треба да изберете извор папката што ги содржи датотеките од .eml, .emlx и .msg формати. Изворниот фолдер може да содржи мулти-ниво на вгнездените под-папки структура дополнително. Ако сакате да се увоз на e-mail пораки и папките структура, ве молиме да се подготви претходно. Обично тоа е root директориумот со под-папки структура на секое ниво на хиерархија. Што може да се утврдат дополнителни опции кои ќе се користат од страна на Outlook Import Wizard за време на пребарување на датотеки и папки структура анализа. Првата опција ви овозможува програма да се најде .eml и .msg додадени фајлови во текот на целата под-папка нивоа рекурзивно. Втората опција може да бидат избрани за филтрирање .eml или .msg датотеки. Трета опција овозможува пребарување на скриените датотеки што овозможува да се најдат пораки, додека мигрирање од Apple Mail примена.
Одете на врвот

На првата страница од Outlook Увоз на Волшебникот Извор Папка – Извор папката што ги содржи EML, MSG датотеки и папки.

Пребарување на EML и PST датотеки – под-папки структура анализа

Outlook Import Wizard врши скенирање на под-папки структура, тоа ќе потрае некое време да ги најдете сите e-mail пораки да бидат увезени, потребно време ќе зависи од датотеки количина. Корисникот може да го стопирате пребарувањето процес со притискање на Стоп копчето за Пребарување. Ако сакате да се ре-се кандидира на анализираат, треба да се вратат на чекор назад со притискање на копчето за враќање Назад, потоа притиснете Следна копчето повторно.

Изберете Датотеките да бидат Увезени

Програмата прикажува e-mail датотеки, вклучувајќи ја целосната патека и тие се избрани (селектирани) по дифолт. Некои датотеки кои не треба да бидат увезени може да се deselected. Одете на врвот

Структура На Скенирање - Програмата врши скенирање на папки структура и пребарување на датотеки.

Програмата врши скенирање на папки структура и e-mail датотеки за пребарување.

Конфигурирајте Обработка Опции

Outlook Import Wizard опремени со широка палета на опции и филтри кои ќе ви овозможи да ги прочистите параметри пред да започнете пораки увоз и конверзија. Ако не сте сигурни што опција е потребно можете да ги користите предефинирани опции (мемории). Прочитајте за Outlook Import Wizard опции.

Одете на врвот

Settings и Филтри на Outlook Увоз на Волшебникот

E-mail Обработка Опции и Филтри

Изборот на дестинација за складирање

Корисникот може да избере дестинација за складирање каде што eml и msg датотеките треба да бидат увезени. Тековната Outlook складирање е избрана по дифолт. Ако складирање е шифриран, лозинката ќе биде автоматски ќе бидете известени. Одете на врвот

Дестинација за складирање - Стандардно Outlook Складирање одбраната.
Дестинација за складирање – Стандардно Outlook Складирање одбраната.

За да одберете сираци PST датотека, вие треба да им овозможи на соодветната опција и да го користите копчето прелистај за да ги одберете PST датотека. Забелешка: На PST датотеката треба да бидат поставени за да го напишете от локација. Во случај ако PST датотека заштитена со лозинка, ве молиме наведете точната лозинка во посебно поле.

Увоз на EML и MSG додадени фајлови во Microsoft Outlook

Во последната фаза на програмата врши увоз. Корисникот ќе биде побарано да ја внесете правилната лозинка во случај ако основниот Outlook складирање е одбрано и е заштитен со лозинка. Outlook Import Wizard ќе ја отворите connection да се Outlook и да побарате да изберете папка во Outlook папки структура. Процесот ќе започне кога корисникот го потврди изберете папка. Забелешка: Inbox ќе биде избрана по дифолт ако не папка ќе бидат избрани од страна на корисникот. Одете на врвот

Обработка На Дневникот - Корисникот може да ја испита обработка и грешка логови.
Обработка На Дневникот – Корисникот може да ја испита обработка и грешка логови.

На крајот на обработка на корисникот може да врши увид грешка и обработка на трупци со цел да се изврши дополнителни чекори, ако некои пораки кои не беа увезени. На Outlook Import Wizard инструкции опишува работата на регистрираната верзија. Пробна верзија е ограничена со пораки и квантитетот содржи некои судење потсетници и други демо функции. Да се отстранат сите ограничувања на програмата треба да бидат регистрирани со купи лиценца кодот.