Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Опциите За Увоз – за што се?

Оваа статија опишува целта на поставките во “Опциите За Увоз” група во Wizard Увоз на Outlook, како и примери на нивната употреба.

Можете да ја видите дополнителни опции за Outlook Увоз волшебникот со кликнување на “Опции” button on the second page of the wizard. Сите на програмата’s опции се раздели во групи. Нека’s изгледот на прилагодувањата во “Опциите За Увоз” група, кој, како што самото име имплицира, одредете како ќе програма увоз на пораки. Ние, исто така, ќе се погледне примери за секоја од овие опции и случаи каде што нивната употреба е препорачливо (стандардна состојба на прилагодувањата се дадени во заграда).

 • Увоз MSG датотеки како RFC 822 текст eml формат” (исклучен).
  Некои mail програми (како што се Лилјакот) нудат опција за зачувување на e-mail пораки во MSG формат. Овие датотеки се во никој начин поврзани со оригиналниот MSG Outlook формат, и наместо нормален EML пораки со различни наставката наместо на EML продолжување. Ако не сте сигурни за потеклото на извор MSG датотеки, или пост-увоз MSG на датотеки се прикажани погрешно во Outlook (како прилози, најчесто), потоа треба да се претвори MSG да PST со активирање на оваа опција.
 • Креирање на структура на PST потпапки” (от).
  Оваа опција одредува дали да се зачува папка структура, кога ќе увоз на пораки. Кога оваа опција е вклучена, Windows фолдерот дрво каде EML/MSG датотеките се зачувани е префрлен на PST датотека структура, создавање на соодветна папки во Outlook. Ако оваа опција е исклучен, тогаш на e-mail ќе биде ставен како една низа во user-избраниот директориум внатрешноста на PST датотека. Ова може да биде особено корисно кога се обидуваат да се пренос на e-mail од друга e-mail клиент (Outlook Express, Windows Mail или Thunderbird) додека зачувување организација.
 • Им овозможи на EML препроцесирачка (Unix, МЕК)” (от).
  Функцијата за EMLX конвертира препроцесирачка EMLX конвертира датотеките (еквивалент на .eml за Unix и Mac OS mail клиенти) во Windows-компатибилен формат. Мора да бидете сигурни дека оваа опција е вклучена ако се работи со e-mail пораки кои биле претходно извезена од пошта програми на Unix (Кпошта) или Mac OS (Mac Пошта). Ако EMLX конвертира датотеки без овој дополнителен конверзија, тие можат да бидат прикажани погрешно од страна на MS Outlook и други Windows mail програми.
 • Се создаде PST увоз потпапка за секоја сесија” (от).
  Друга опција, кој е одговорен за PST датотека структура. Ако опцијата е вклучена, потоа за секоја EML да PST или MSG да PST увоз сесија, програмата се креира посебна папка во корисникот наведени внатрешни Outlook директориум, создавање на соодветна папки во Outlook. Outlook Увоз на Волшебникот места пораки не земајќи ги во предвид потпапки (колку што “Креирање на структура на PST потпапка” е вклучено). Предностите на оваа функција може да биде навистина го ценат кога се работи со големи хиерархиска групи на пораки, за пример, кога се комбинира mail за компанија’s вработени (или пораки од неколку e-mail клиенти) во една Outlook PST датотека. Со цел да се избегне мешање комуникација меѓу различни вработени (или помеѓу различни mail клиенти), пораките се увезени во одделни сесии и се автоматски поставени од страна на програмата во подпапка дека е создаден.
 • Overwrite лог датотеки” (от).
  Секоја увоз сесија од EML да PST, MSG да PST или други обид да конвертирај e-mail датотеки е придружена со настанот се најавите прикажување на статусот на тековната операција, било какви грешки, почетокот и крајот на времето на сесија, и така натаму. Покрај тоа што е прикажано во главната програма прозорец, информацијата е снимен во еден текст во дневник датотека, која е препишана по секоја сесија, ако оваа опција е вклучена. Инаку, посебен дневник датотека е создадена за секоја сесија во програмата папка. Водење на посебна логови е корисно кога редовно користење на Outlook Увоз Волшебникот за ажурирање PST датотеки со нови пораки, за пример, ако PST датотека се користи како PST архива или резервната копија порака.
 • Изберете Профил за увоз на e-mail” (исклучен).
  Оваа опција се користи само заедно со e-mail за да PST конверзија на владата по дифолт. Ако опција е оневозможена, тогаш секој се обидува да увоз EML и MSG датотеки ќе напишете ја добиената датотека на тековната e-mail профил. Кога от, корисникот ќе биде побарано да се избере алтернативна конфигурација. Конфигурација и e-mail профили се најде во Пошта и Контрола на Паното за поставки (Windows XP). Оваа Outlook Увоз на Волшебникот функција ќе се покаже од голема корист при обид да се увоз на пораки на КОМПЈУТЕР кој има повеќе кориснички сметки и повеќе e-mail сметки, како и.
 • Креирање на стандардни Outlook фолдерите во нов PST датотека” (от).
  Оваа опции се користи за да се направи само e-mail папки поврзани со време на нов PST датотека создавање. Ако опција е оневозможена, нови PST датотека ќе содржи само: На Избришани Објекти, Инбокс, Појдовно и Пратени Ставки фолдери, така ќе бидете во можност да изберете еден од нив како целна за увоз на e-mail. Ако опцијата е вклучена целата стандардна структура на Outlook фолдерите ќе се создаде нови PST фајлот: Календар, Контакти, Drafts (недовршени), Весник, Белешки, Задачи, Несакана електронска пошта, На Избришани Објекти, Инбокс, Појдовно и Sent items (пратени Ставки.
 • Прескокнете Mac средно “Пораки” подпапка создавање” (исклучен).
  На Mac софтвер продавници пораки во посебни под-папка со име “Пораки” која е создадена во внатрешноста на секоја папка или подпапка содржат пораки. Ова “Пораки” папката не се појави бараат од внатрешноста на MAC Пошта софтвер, тоа е само скриени имплементација подпапка. Опција го прави возможно за да го прескокнете ова средно “Пораки” подпапка создавање и запишете директно mail содржи во “вистински” (видлив) корисникот папка.
 • Зачувување Датум и Време за конвертира датотеките” (исклучен).
  Оваа специјална опција се направи тоа е можно да се генерира на истиот датум создавањето за конвертира фајлови како оној за изворни датотеки. Ова ќе го направи тоа можно да се задржи сортирање хронолошки е-мејл преписка.
 • “Прашај за име на лична чување” (исклучен).
  Стандардно име на чување е “Outlook Увоз На Волшебникот”. Ако опцијата е активна, на програмата ќе ве прашува за ново име пред да се создава нов PST датотека. Опција нема да работи ако податоците се увезуваат на стандардно Outlook профил. Опцијата е само активните за Претпријатија и Сајт изданија и е трајно оневозможено за домашни корисници.

Оваа статија опишува целта на поставките во групата "Внесување Опции" во Outlook Увоз волшебникот, како и примери на употреба на овие поставки.