Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Како да конвертирате датотеки на EML да MSG формат?

Новата функција која ви овозможува да ги конвертирате повеќе е-пошта датотеки во различни формати беше додадена на Outlook Увоз на Волшебникот. Па можете да го користите најбрз и практично решение. Прочитајте како да го конвертирате повеќе фајлови: EML да MSG формат со помош на Outlook Увоз на Волшебникот.

Стариот метод е што е опишано подолу.

EML (RFC822 во согласност формат) датотеката може да биде лесно да се претвори MSG (Се користи од страна на Microsoft Office Outlook) користење на Outlook Увоз На Волшебникот и MS Outlook. EML е стандарден e-mail extension за Mozilla Thunderbird и Windows Mail на Microsoft Outlook Express. Eml датотека може да содржи е-пошта, како и додатоци. EML датотека форматирање е сличен со HTML/XML. Увоз волшебникот за Outlook ќе ви помогнат во случај ако сакате да ги внесете поединечните eml пораки од Thunderbird на MS Outlook. Outlook Увоз На Волшебникот е алатка која беше наменета за пренос на eml датотеки во Outlook PST складирање зачувување на структура на директориуми. Софтверската алатка eml увоз служи како eml да Outlook конвертор, лесно трансфер eml датотеки во Microsoft Outlook.

Да го конвертирате EML датотеки за да MSG можете да го направите на следниве:

Ако сакате да ја промените висината на EML датотеки зачувување на структурата на папки, треба да се организира EML датотеки во зависност од структурата на папките.

Увоз EML датотеки во MS Outlook (eml да Outlook)

1. Даунлоадирајте ја најновата верзија на Outlook Увоз на Волшебникот, инсталирајте и регистрирај се
2. Стартувај Outlook Увоз на Волшебникот софтвер
3. Одберете Outlook складирање кој ќе продавницата структурата на папки и пораки
4. Изберете папка за папките структура содржи EML датотеки.

Outlook Увоз на Волшебникот ќе пребарување EML датотеки во избраната директориум структура и приказ на листа на EML датотеки и целосна патека. Во оваа фаза ќе е во можност да филтер некои датотеки.

5. Се кандидира на EML Увоз и чекаат крајот на операција.

Сега, Outlook ги зачувува увезени eml датотеки во мајчин MSG формат така што може да извезува пораки да MSG датотеки

Извезува пораки од Outlook да се одделат MSG датотеки

6. Работи на Windows Explorer и да се создаде папката за да ги зачувувате MSG датотеки
7. Стартување на MS Outlook и да отворите папка која беше избрана како целна
8. Одберете износот на пораките што сакате да го зачувате како MSG датотеки
9. Влечете го за избирање на папка во Windows Explorer

Можете да ја користите drag-and-drop функција на извоз на другите e-mail items from Outlook да MSG датотеки. Повеќе информации во врска со влечи-и-пушти функција може да се најдат во “Како да увоз на eml датотеки во Outlook Express” член. За Outlook Express корисници препорачуваме да промена на e-mail клиент на MS Outlook.

За да дознаете повеќе, ве молиме погледнете ги нашите Често Поставувани Прашања.

Статија опишува како да го користите Outlook Увоз на Волшебникот за да се претвори EML датотеки на мајчин MSG формат на MS Outlook