E fëmijët e zgjuar, shumica e zgjidhje efektive për Importimin e, Eksportimi dhe Kthimin e të gjitha tuaj të Outlook mail dhënave.

Migrojnë email nga Thunderbird mbox në Linux në Outlook 2007

Jonathani

Kam blerë software-i të jetë pjesë e një zgjidhje për një problem shumë të veçantë: Unë e nevojshme për të migruar email nga Thunderbird (format mbox) në Linux për Outlook 2007 në Windows 7 RC1. Unë kam qenë duke përdorur Thunderbird për disa kohë për të mbledhur POP3 email para se të filloni të përdorni Dritaret 7 – dhe për një, ndërsa unë u drejtimin e tyre si dhe mbledhjen e-mail (POP3) në të dy klientëve.

Ky migrim i kërkon këto hapa si unë e pashë atë:

1. Ruaj .mbox fotografi nga instalimi Linux

Thunderbird-i nuk ofron asnjë mënyrë për të eksportit mail kështu ajo është e nevojshme për të punuar me të .fotografi mbox

2. Të kthyer .mbox të individit .eml fotografi

Outlook nuk ofron ndonjë metodë për importimin .mbox format direkt kështu një hap tjetër në këtë proces është e nevojshme. Unë zgjodha të veçantë Thunderbird shtrirje - ImportExportTools (enchanced MboxImport) për të kthyer .mbox të eml fotografi. Vini re se unë supozuar se nuk do të jetë një mënyrë e lehtë për të, atëherë për të sjellë këto në Outlook 2007 nuk edhe pse kjo do të ishte - shih pikën tjetër.

Të instaloni zgjerimin, ndiqni këtë procedurë:

  • Nëse jeni duke përdorur Windows, ju mund të sistemit shkarko të lirë mbox të eml converter dhe nxjerrjen e email nga fotografi mbox
    OSE
  • klikuar Rright mbi link dhe duke zgjedhur "Save Target As" të shkarkuar Thunderbird addon fotografi xpi,
  • Të drejtuar Thunderbird, Zgjidhni "Tools" pastaj zgjidhni "Shtesat" (ose "Extensions") dhe klikoni mbi "Install"
  • Marr fotografi xpi ju shkarkuar dhe ndiqni udhëzimet
  • Rinisni Thunderbird
  • Pas kësaj ju mund të përdorni opsionet e mëposhtme për të ruajtur e-mail nga thunderbird për fotografi EML: Menuja e mjeteve > ImportExportTools ose File menu > Ruani mesazhet e zgjedhura

Tani e-mail janë eksportuar nga Thunderbird në fotografi EML dhe mund të importohen në Outlook duke përdorur Outlook Import Wizard.

3. Convert files eml të msg fotografi OSE të gjejnë një mënyrë për të migruar eml fotografi direkt në Outlook 2007

Dritaret 7 RC1 nuk ofron ndonjë mënyrë për të importuar fotografi eml në një amtare e klientit email (për shembull, Windows XP ka Outlook Express dhe Windows 7 Beta - Ndërtimi 7000 - ka Windows Mail) dhe që nga Outlook 2007 nuk e lejon këtë, mënyra e vetme pa instaluar edhe një tjetër klient poste të tilla si Lotus Notes, është për të gjetur një produkt tjetër.

Outlook Import Wizard punon edhe si unë mund të tregojnë atë në një dosje të dosjeve EML dhe importimin e tyre në Outlook. Ajo pastaj i sjell ata në Outlook, në një subfolder të dosjen e destinacionit të specifikuara.

Nëse, në këtë pikë, ju thjesht drag and drop nga subfolder në prindi dosje atëherë kopjuar objekte pastaj mund të ndodhë. Ajo do të jetë mirë pra, në qoftë se ju, kishin mundësinë për konvertimin fotografi eml të PST file (OSE pikë 3. më poshtë) e cila më pas do të lejonte një operacion import në Outlook - kur të importojë një PDT në Outlook ju keni mundësi të se si të merren me të kopjuar artikuj - të tilla si injorojë, kopje, pavarësisht ...

Siç ishte unë kam për të shkruar një skenar VBA për të hequr kopjuar artikuj nga një numër dosje.

Outlook Import Wizard - mënyra më e mirë për të importuar fotografi EML në Outlook. Outlook nuk ka mbështetje zvarritje dhe në rënie e dosjeve EML, por ju mund të përdorni Outlook Import Wizard shërbimeve për të importuar ato në Outlook.

Unë e kuptoj se ky është një operacion shumë specifike dhe arsyeja që unë e nevojshme një aplikim 3 parti ishte se Thunderbird nuk ofron një të vërtetë "Eksport" funksion dhe Outlook nuk ofrojnë mundësinë për të të importuar fotografi eml. Që u tha, në përmbledhje, tiparet më poshtë do të jetë e madhe në Outlook Import Wizard - note që se secila pikë merr se pika e mësipërm nuk është i arritshëm. Për shembull, nëse pika 1 ishte e mundur, atëherë 2 dhe 3 nuk do të jetë e nevojshme në skenarin tim.

1. Mbox Import në Outlook

2. Mbox Convert msg (eml)

3. Të inteligjencës për të hequr/shmangur dublikimin në Outlook gjatë një import operacion (pavarësisht nga format)

Duke e thënë më lart, produkt punon mirë për atë që une doja. Faleminderit.