E fëmijët e zgjuar, shumica e zgjidhje efektive për Importimin e, Eksportimi dhe Kthimin e të gjitha tuaj të Outlook mail dhënave.

Të eksportuar email nga Rrethim për Outlook

Neni nga Dave Addey

Unë kam pasur kohët e fundit për të eksportuar një bandë e email nga Entourage dhe në Outlook, në mënyrë për të dërguar ato për dikë në një format që ata mund të shfletoni dhe të lexoni në një PC. Ju do të mendoni se eksportimin e një përzgjedhje të email nga një mjet i menaxhimit email Microsoft në një tjetër do të jetë e lehtë, e drejtë? Mjerisht jo. Fatmirësisht, pak e AppleScript dhe një dobi relativisht të lirë mori gjëra punuar për mua. Ky post përshkruan se si.

Problemi kryesor është mungesa e një formati të përbashkët mes Entourage (.mbox për dosjet, .EML për postë elektronike individuale) dhe Outlook (.PST për çdo gjë). Ka përdorur të jetë një të vërtetë të mirë mjet AppleScript eksportit për eksport nga Entourage, por fatkeqësisht ajo kurrë nuk është përditësuar për të punuar në Leopard. Ju mund të eksportojë një dosje të tërë si një file mbox nga Entourage, por këto nuk mund të hapet nga Outlook dhe kështu nuk janë të përdorim shumë të.

(Si një mënjanë, ka mënyra të shumta për të shkuar në tjetër mënyrë, për të eksportuar nga Outlook dhe importit në Entourage. Është pothuajse si në qoftë se shumë njerëz janë kalimi nga PC në Mac, por pak nevojë për të shkuar në drejtim të tjera ...)

zgjidhja ime eventuale ka dy pjesë - marrjen e email nga Entourage, dhe pastaj të marrë atë në për Outlook.

Getting postën nga Entourage

Për këtë pjesë, I shkroi një AppleScript (bazuar kryesisht në një kod nga macosxhints) për të eksportuar të gjitha emailet aktualisht-zgjedhur në Entourage në një dosje në Mac tim. Many thanks për macosxhints përdoruesit golgi_body për të postuar kodin origjinale.

Këtu është script unë jam duke përdorur (kopjoni këtë në Script Editor të përdorin atë):

tell application "Microsoft Entourage"
  -- get a reference to all selected messages from entourage
  set selectedMessages to the current messages
  if selectedMessages is {} then
    return
  end if

  -- absolute reference to our export folder
  set fpath to "DiskName:Users:myusername:Documents:existingfolder:"

  repeat with i in selectedMessages

    set sentDate to time sent of i
    set fname to fpath ¬
      & my padNumber(year of sentDate as integer) ¬
      & "-" & my padNumber(month of sentDate as integer) ¬
      & "-" & my padNumber(day of sentDate as integer) ¬
      & "-" & my padNumber(hours of sentDate as integer) ¬
      & "-" & my padNumber(minutes of sentDate as integer) ¬
      & "-" & my padNumber(seconds of sentDate as integer) ¬

    tell application "Finder"
      if (exists file (fname & ".eml")) then
        set k to 1
        repeat while (exists file (fname & "-" & (k as string) & ".eml"))
          set k to k + 1
        end repeat
        set fname to (fname & "-" & (k as string))
      end if
    end tell

    set fname to fname & ".eml"
    save i in fname
    tell application "Finder" to update file fname

  end repeat

end tell

to padNumber(theNumber)
  if theNumber is less than 10 then
    return "0" & theNumber
  else
    return theNumber
  end if
end padNumber

Ju do të duhet për të vendosur fpath të jetë rruga për të një dosje ekzistuese në Mac tuaj. Kur ju drejtuar këtë script në Script Editor, të gjitha dosjet e përzgjedhura në Entourage do të eksportohet në dosjen tuaj të eksportit si fotografi EML.

Pse përdorin AppleScript fare? Pse jo vetëm drag email zgjedhur mbi një dosje? Pas te gjithave, Kjo bën Entourage për eksportin e tyre vetë në formatin EML. Problemi është, kur ju bëni kështu, Entourage eksportet e email duke përdorur subjektin email si emrin e file. Kjo mund të përmbajnë të gjitha llojet e personazheve të pazakontë dhe të mrekullueshme, dhe Windows nuk i pëlqen që në të gjitha. Ky script shmang problemin krejt duke përdorur datën dhe kohën email është dërguar si skedarit. (Ajo gjithashtu e bën të lehtë për të porositur tuaj fotografi EML nga data dhe kohë në Finder në qoftë se keni nevojë për të.)

Getting postën në për Outlook

Për këtë pjesë, I përdorur një dobi e Windows të quajtur Outlook Import Wizard. Ajo kushton $19.95, por kjo është më shumë se vlefshme kur ju e konsideroni kohë ajo mund të shpëtojë. Ju mund ta shkarkoni atë dhe try it out për të lira (maksimumi 5 email per importin demo), por të paralajmëruar - në mënyrë demo, ju nuk mund të kthehet në "mundësuar preprocessing EML (Unix, MAC)"Mundësia për të bërë magjistar njohin email Mac-koduara, dhe kështu që emailet tuaj të importuara do të përmbajnë shumë "=" simbolet kur ju shohin ato në Outlook. Lajm i mirë është se app blerë works fine me email Mac-koduara.

Procesi i importit është shumë e lehtë. Në PC tuaj me Outlook të instaluar, punojnë nëpër Import Wizard Outlook, duke qenë i sigurt për ta kthyer në "Aktivizo preprocessing EML (Unix, MAC)"opsioni (gjendet nën "Options" button në "Zgjidhni dosjen burim" ekran) për të siguruar që tuaj email Mac-koduara njihen. Magjistar është shumë vetë-shpjeguese, dhe ka udhëzimet e plota ne linje, kështu që unë nuk do të kandidojë nëpër pjesën tjetër të settings në detaje këtu. Ajo do të marrë një kohë për të bërë importin, por në fund ju do të përfundojë me të gjitha emailet tuaj në Outlook, me të gjitha shtojcat dhe headers origjinale.

Unë e kam provuar vetëm këtë proces veten me Entourage 2008 (në Leopard) dhe Outlook 2002 (në XP), por unë do të presim që ajo të punojnë me versionet e mëparshme të Entourage shumë. Import Wizard Outlook pretendon për të punuar në Windows 98 / Me / NT 4.0 / 2000 / XP / 2003 me Outlook 98/2000/2002/2003/2007, kështu që ju duhet të jetë mirë për të shkuar pa marrë parasysh çfarë setup juaj.