Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

MS Outlook не поддржува зачувување на e-mail во алтернативни формати.

Може ли да го користите волшебникот Outlook извоз да го конвертирате PST пораки, за пример, од MSG да EML?

Оваа статија објаснува како да ги користите Outlook Извоз Волшебник во местото на стандардот MS Outlook функционалност за зачувување на e-mail пораки во алтернативни формати, што ќе ви овозможи да се конвертира пораки од MSG да EML (PST да EML)

Зошто не MS Outlook поддршка вадење пораки од MSG да EML (PST да EML)?

Ова прашање често е побарано од страна на корисниците на MS Outlook, бидејќи mail клиент’s вградени карактеристики дозволите извоз од PST на e-mail само во .txt, .html, .mht и заштитен .msg формат. Овој проблем е особено акутна кога се обидуваат да се пренос на пораки до друга e-mail клиент (Outlook Express, Mozilla Thunderbird, Лилјакот) оттогаш .eml е универзален формат, кој е лесен за ракување со индивидуални e-mail пораки и поддржан од повеќето mail програми. Најмногу ефикасно решение е да се користи - пошта extractor програма која ги комбинира функционалноста на e-mail грабител и MSG конвертор. Outlook Извоз на Волшебникот е токму таква програма, можат да се претвори MSG да EML (екстракт PST) и други формати автоматски при вадење на e-mail пораки од Outlook Лична Папки датотеки.

Пример за тоа како да го користите Outlook Извоз Волшебникот за да се извлече и да се конвертира пораки од MSG да EML

Леснотија на користење е одредена предност на Outlook Извоз Wizard. За да ги зачувате пораките на диск по MSG да EML (PST да EML) конверзија, стартување на програма и да го одредите основните поставки: извор .pst датотека (ако е потребно укажува на датотека патот и лозинка) и дирекција за датотеките да бидат извлечени на. За програмата за време на извозот да претвори MSG да EML (PST да EML), сет “Излезен Формат” да “EML – Outlook Express (RFC822)” режим. Outlook Извоз Wizard ќе се анализира структурата на PST датотека, по што ќе може да се започне со извоз процес. Резултат: PST file’s структура ќе се пресоздава во одреден директориум како Windows папки што содржат Outlook податоци што сте одбрале да го извоз од PST – e-mail, се контакти и белешки (сè со .eml наставката на датотеката).

На тој начин, одговорот на прашањето во насловот е афирмативен: да, користење на Outlook Извоз Волшебникот може да се претвори пораки од MSG да EML (PST да EML) или кој било друг формат поддржан од страна на - пошта extractor.

Како да извоз Outlook PST елементи на Microsoft Word *.RTF датотеки?

Како да извезува пораки и други предмети Outlook да датотеки на RTF формат?

 1. Се кандидира на Outlook Извоз Wizard комунални
  * – Ако сакате да ги извезете предмети од стандардно Outlook профил, можете да го прескокнете чекори #2 и #3
 2. Изберете опција “Изберете Надворешен PST датотека
 3. Притиснете првиот “Пребарувате” копчето и изберете извор pst датотека
 4. Притиснете вториот “Пребарувате” копчето и изберете ја папката каде сакате да ги зачувате извезуваат датотеки
 5. Оневозможи опцијата “Обичај” (отстранете тоа)
 6. Избере “RTF…” формат во “Излезен Формат” кутија { прочитајте повеќе за RTF формат }
  * – Можете да го притиснете копчето “Опции” копчето и конфигурирате извоз опции што ви се допаѓа
 7. Притиснете “Следна” копче
 8. Во програмата ќе скенира структурата на изворот на чување и ви покаже папки preview
 9. Притиснете “Започнете” копче

Земјата-извозник ќе биде извршена. Волшебникот за Outlook извоз може да побара да изберете папка во Outlook PST или профил изворот Outlook во зависност од опциите избрани. Сега можете да стигнете до целната папка наведени во точка #3 за да го користите извезуваат RTF датотека.