Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Како да увоз на pst датотека од Outlook 2003 во претходната верзија на Outlook?

Ако верзија на MS Outlook е порано од Microsoft Office Outlook 2003, и pst датотека не е увезени. Кога ќе се обидува да увоз на лични папки pst складирање датотека во Microsoft Outlook може да примите некоја порака за грешка која што е слична на следниве:

Датотеката *.pst не е компатибилен со оваа верзија на Лични Папки служба за информации. Контактирајте со вашиот администратор. Својства за оваа услуга за информации мора да бидат дефинирани пред да се користи

Овој проблем може да се појави кога pst датотеката што ќе се обидуваат да увоз на формат на Outlook 2003 верзија. Outlook pst датотеки за печатење 2003 се користи Unicode формат, кој е повеќејазична поддршка податоци. На претходната верзија на Outlook pst датотеки не се користи Unicode и не поддржуваат повеќејазична податоци.

Краток Опис

За увоз на pst датотека од Outlook 2003 во претходната верзија на Outlook или конвертирате да pst 97-2002 и решавање на ова прашање, може да се извршат следниве чекори:

 1. Ја зачувате датотеката на изворниот код (Outlook 2003 лични папки датотека) како Outlook 97-2002 Лични Папки Датотека
 2. Извоз на pst датотека од Outlook формат 2003 до нови pst датотеката која е компатибилен со претходните верзии на Outlook
 3. Увоз на нови (зачувани) pst датотека во претходната верзија на Outlook.

Чекори за Извоз на PST Порано Формат

За да зачувате PST датотека од Outlook 2003, го конвертирате во Outlook 97-2002 Лични Папки Датотека формат и извоз pst датотеката до компатибилен формат на претходната верзија на Outlook, следете ги овие чекори:

 1. Во Outlook 2003, кликнете на menu (мени) Датотека, потоа кликнете на Нови, и потоа кликнете Outlook Датотека Со Податоци
 2. Во Новиот Outlook Датотека Со Податоци дијалог, изберете Outlook 97-2002 Лични Папки Датотека (*.pst) опција и кликнете ОК
 3. Во Да креирате или да го Отворите Outlook Датотека со Податоци дијалог, напишете име за нови pst фајлот и да го зачувате новиот pst датотека на хард диск
 4. Кликнете ОК за да го затворите Се Создаде Microsoft Лични Папки дијалог

  Новиот Лична Папки точка треба да се појави во навигација Пане на Outlook 2003

 5. Изберете ја новата Лична Папки во навигација Пане и кликнете Датотека мени, потоа да го изберете Увоз и извоз
 6. Избери Увоз од друга програма или датотека опција и кликнете Следна
 7. Избери Лична папка за датотеки (.pst), и потоа кликнете Следна
 8. Кликнете Пребарувате и одберете го PST датотеката која сакате да ги изнесете во претходната верзија на Outlook и кликнете Отворете, потоа кликнете на Следна
 9. Под Изберете ја папката за увоз од, кликнете Лична Папки
 10. Одберете го Вклучи потпапки опција во полето за проверка
 11. Кликнете на PST датотека која е зачувана во чекор 3 во Увоз предмети во истата папка во кутија потоа кликнете Заврши
 12. Кликнете ОК кога ќе добиете порака:

  Вие сте увезување на податоци на локација што не целосна поддршка за Unicode. За да се избегне губење на повеќејазични податоци, препорачливо е да изберете локација која поддржува Уникод, како што се Microsoft Office Outlook Лична Папки Датотека.Кликнете на OK за да се продолжи со одбраната локација.

Чекори за Увоз на нови pst во претходната верзија на Outlook

Сега можете да ги увезете pst зачувани во претходната верзија на Outlook на Outlook на претходната верзија.

 1. Во претходната верзија на Microsoft Outlook, отворете Датотека menu (мени) и изберете Увоз и извоз објектот
 2. Кликнете Увоз од друга програма или датотека, и кликнете Следна
 3. Одберете Лична папка за датотеки (.pst) опција, потоа кликнете на Следна
 4. Кликнете Пребарувате и лоцирање, потоа отворете pst датотека што е зачувана од Outlook 2003, потоа кликнете на Следна
 5. Кликнете Лична Папки под Изберете ја папката за увоз од
 6. Одберете го Вклучи потпапки проверете кутија опција
 7. Во Внесете објекти во исто folder во кутија, кликнете на pst датотека што сте увоз
 8. Кликнете Заврши

Сега можете да започнете со користење на PST предмети, организирање на нив, се движат, избриши итн. Ако имате директориум структура, со што се зачувани eml или msg датотеки кои сакате да ги увоз на Outlook како папки структура и да конвертирате eml да Outlook или msg да Outlook, можете да почнете да го користите Outlook Увоз на Волшебникот. Како да се користи на eml да pst увоз алатка е опишана на нашите инструкции страница и често поставувани прашања страница.

Outlook Увоз На Волшебникот е софтверска алатка, која е развиена за увоз на eml датотеки архива на Outlook одржување на структура на директориуми. Eml увоз софтвер комунални работи како eml2pst конвертор, лесно трансфер eml датотеки во Microsoft Outlook. Outlook Увоз на Волшебникот ќе ви помогнат во случај ако сакате да се стави директориум структура на eml датотеки во Outlook.