Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Зошто да се извлече пораки од Outlook?

Оваа статија опишува типични задачи кои бараат да екстракт од Outlook e-mail пораки, и што побарувачката посебни e-mail екстракција софтвер како што се Outlook Извоз Wizard.

Главната функција на Outlook Извоз на Волшебникот е e-mail екстракција, како и вадење на други поврзани информации од Перспектива Личниот Папки датотеки. Постојат задачи кои може да се врши многу поефикасно користење e-mail екстракција софтвер од страна на користење на Outlook’s постојната функционалност.

Миграција од Outlook на алтернативни mail клиенти.

MS Outlook’s затворени .msg формат на порака, и има ограничени извоз-увоз функции, направи тоа тешко да се пренос на пораки на трети лица mail клиенти. Outlook Извоз Волшебник ви овозможува да ги екстракт од Outlook e-mail, автоматски претворајќи ги во различни формати, вклучувајќи и универзални .eml формат. EML фајлови лесно може да се увезуваат во Thunderbird, Лилјакот, или Windows Mail, на тој начин овозможувајќи ви да мигрираат и пренос на e-mail.

Обработка на индивидуални пораки.

На PST складирање формат е лесен начин на чување на податоците. Но, во некои случаи, тоа го прави повеќе смисла да се работи со извлечена e-mail. За пример, за отстранлив диск индивидуални пораки заземаат помалку простор од една цела PST складирање архива. Можете да го измените e-mail датотеки со користење на текст едитор (за .txt или .rtf) или HTML уредувачот (за .html), додека вие не може да процесот пораки од PST датотека без прво ставање во MS Outlook. Згора на тоа, вие не може да се исчисти вирус од PST складирање без проверка на секоја порака посебно. Имајте на ум дека за време на e-mail екстракција процесот, Outlook Извоз Волшебникот не се во конфликт со антивирус софтвер и овозможува софтверот да се провери секој извезуваат порака.

Вадење на пораки со атачменти.

Outlook Извоз Волшебник за’s погодно системот на филтри ви овозможува да ги извоз пораки со прилози и да ги зачувате на хард дискот. Ова може да биде важно за намалување на големината на e-mail база на податоци (PST датотека), креирање на база на податоци за e-mail со значајни прилози на заштитената датотека север, или организирање на заеднички пристап на e-mail пораките со прилози за вработените.

Конвертирање на пораки од PST датотеки во други формати.

MS Outlook’s вградени карактеристики нудат мал избор на формати што треба да се избере да извоз пораки; покрај ова, тие се исто така неповолно за обработка на големи количини на податоци. Outlook Извоз на Волшебникот 2-во-1 програма комбинира функционалноста на e-mail грабител и конвертор. Со користење на тоа да екстракт од Outlook пораки, можете да ги конвертирате во соодветен формат, додека единствен алгоритам гарантира висока брзина на обработка (дури и кога се конвертира пораки) и правила од загуба на податоци.

Копија создавање.

Очигледно е дека не сите e-mail пораки во PST датотека имаат исто значење. Користење на Outlook Извоз Wizard, можете да извоз на e-mail од посебна важност во било кој формат што ви се допаѓа, и потоа ставете ги во заштитени со лозинка архива или на еден диск, заштитен од неавторизиран пристап. Друга корист за да се Outlook Увоз На Волшебникот е тоа дека секогаш можете да увоз пораки назад, така, комбинацијата на овие две алатки е идеално решение за креирање на бекап и враќање на e-mail пораки во вашиот .pst датотеки.

Како што веќе беше опишано погоре, Outlook Извоз Волшебникот го прави лесно да се екстракт од Outlook не само на e-mail, но и други податоци кои се чуваат во Лична Папки датотеки. Сите поддржани типови на податоци и формати на датотеки се опишани во написот под овој линк.