Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Како да се претвори MSG датотеки на EML формат и увоз на EML датотеки во Outlook Express

Microsoft Outlook Express може да работи со датотеки на EML формат, на Outlook MSG формат не е компатибилен. Така MSG датотеки може да не биде прифатена од страна на Outlook Express. Но со помош на Outlook Увоз на Волшебникот може да се претвори MSG датотеки во EML формат и тогаш увоз EML пораки во Outlook Express.

Со помош на Outlook Увоз на Волшебникот може да се:

 • (А) Ги конвертирате вашите MSG датотеки на EML формат
 • (Б) Увоз EML датотеки во Outlook Express

Како да се претвори MSG датотеки во EML формат:

Ве молиме имајте предвид дека ако немате инсталирано MS Outlook, треба да го преземете и инсталација на Microsoft CDO како што е опишано во член. Ако имате инсталирано MS Outlook може да се прескокне CDO инсталација.
(А) MSG да EML Конверзија:
 1. Преземете Outlook Увоз На Волшебникот и да ја инсталираш:
  /downloads/oiwsetup.exe
 2. Се кандидира на Outlook Увоз На Волшебникот
 3. На првиот волшебник страница одберете “Претвори EML и MSG датотеки:” опција
 4. Во листата подолу оваа опција, ве молиме изберете “EML – Outlook Express (RFC822)” вредност
 5. “Притиснете СЛЕДНА копчето
 6. На втората страница од волшебникот притиснете го “Пребарувате” копче
 7. Изберете корен (високо ниво) папката каде што е вашиот MSG датотеки се чуваат
 8. Оневозможи “Најдете EML датотеки” опција
 9. Притиснете СЛЕДНА копче
 10. На програмата ќе ги најдете сите MSG датотеки во центарот одбраната папка и тоа’s под-папки
 11. Притиснете ЗАПОЧНЕТЕ копчето и да чекаат до конверзија ќе биде завршен

Ќе најдете потоа се конвертира датотеките за да EML формат во близина на извор MSG датотеки. Тие ќе бидат зачувани на истиот директориум каде извор MSG датотеки се чуваат.

(Б) EML да Outlook Express Увоз:
Сега можете да изберете eml датотеки и повлечете ги на Outlook Express папка (користење влечи-n-drop операцијата).

Microsoft Outlook Express, може да работи со датотеки на EML формат, Outlook MSG формат не е компатибилен. Така MSG датотеки може да не биде прифатена од страна на Outlook Express. Но со помош на Outlook Увоз на Волшебникот може да се претвори MSG датотеки во EML формат и потоа увоз EML пораки во Outlook Express.