Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Каде да ги најдете .pst датотека

Прашање. Јас го купиле на копија од вашиот алатка Outlook извоз. Јас се обидувам да ја извадиме пораки од компјутер, кој има три-мејл сметки достапни во Outlook. Вашиот производ е наоѓање на првиот .pst сандаче (јас.e. наоѓа Outlook профил стандардно) и да работат совршено. Ми треба за извоз на е-пошта од втор мејл поле. Како можам да се постигне оваа задача? Ве молиме дадете ми некоја настава.

Одговори. Стандардно волшебникот за Outlook извоз е конфигуриран да се извлечат податоците од Outlook профил стандардно Outlook. Секој Pst датотека на вашиот компјутер, што одговара на сметката на секој корисник, за да можете да ја извадиме податоци, исто така, од надворешни Pst датотеки еден по еден. Прво треба да се најде каде Outlook складира PST датотека на специфични профил.

Каде да се најдат PST датотека локација? Како да најдете, каде што се чуваат Outlook Pst датотека?

Ако не знаете каде се чуваат вашите датотеки Outlook податоци ќе може да:

  1. Работат на Microsoft Outlook користејќи рекорд корисникот за корисникот кој треба да биде извлечена податоци
  2. Десен клик на името на чување во листата на Outlook папки (врвот на дрвото се папки)
  3. Кликнете на копчето Advanced
  4. Забелешка или запишете ја целосната патека и име на .pst датотека (Име на датотека областа вредност) и го користат како извор за екстракција на податоци

Ако имате повеќе кориснички профили, вие може да го направи истото чекори за да ги перка секој .pst датотека.

Како да ги пронајдете сите Outlook .PST на вашиот хард диск?

На Windows оперативен СИСТЕМ е напојува со посебни пребарување модул кој може да помогне да се најде сите Outlook датотеки складирани на вашиот компјутер. Тоа е совршен начин да се најде било кој тип на датотеки дури и Microsoft Outlook складирање датотеки (.PST) во вашиот компјутер. Само кликнете на Start, потоа Пребарување – За датотеки и папки… – Сите датотеки и директориуми, и употреба на името на датотеката *.pst да ги најдете сите PST датотеки.

Како да се најде PST датотеки веќе се користи од страна на Outlook?

Кликнете на Windows мени Start – Прилагодувања – Контрола на Панел и потоа кликнете на Mail icon (control panel објект), на Испорака табот ќе ind сите PST датотеки кои во моментов се поврзани со Microsoft Outlook. Стандардно Outlook pst датотека е обележан да ја испорача дојдовни пораки во тоа.

Како да се најде .pst чување на датотеки на Microsoft Outlook? Каде Microsoft Outlook ги зачувува .pst датотеки?