Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Зошто Vista-Пошта папка имиња се truncated?

Јас се забележи дека во папка имиња биле изменети по внесување. Се чини да се зачува само првиот 11 ликовите на име на папка. За пример: “Долго Име на Папка” беше изменета за да се “Долго Fo c17“. Како да се избегне овој проблем?

За жал, тоа е Vista-Пошта карактеристика која не може да биде прескокнат. На Vista-Пошта првично продавници-маил датотеки во папки кои веќе имаат такви кодирани и truncated имиња, така, Outlook Увоз на Волшебникот не е промена на име на папка, тоа само увоз-маил датотеки s и папки имиња како е.

Папка имиња (обично повеќе отколку 15 знаци – вклучувајќи празни места) се скратени и кодирани во e-mail Продавница порака. Бидејќи процесот на увоз не комуницирате со внатрешната база на податоци, компактниот папка имиња во e-mail Порака Продавница се користи. Слично, се чини дека локација на папките кога увезени со користење на Mail, се земаат од нивната локација во рамките на Порака Продавница наместо локација евидентирани од страна на e-mail база на податоци за АДАПТЕРИ во Vista-Пошта.

Папки со имиња над одредена должина се truncated и кодирани да се направи полесно за базата на податоци на индексот на тоа. За долго папка имиња, можете да се избегнат truncation+кодирање со првично одлуки името помалку од 15 знаци. Потоа можете да ја преименувате со подолг име (на подолг име нема да бидат опфатени во Порака Продавница).