Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Како можам да префрлам e-mail, календар, контакти од Outlook за Придружба

Како можам да префрлам e-mail, календар, контакти од Outlook за Придружба. Статија опишува како да се извлече Outlook e-mail, контакти, календар, и други елементи на Outlook PST фајлот и да ги зачувате како посебни датотеки во формат погоден за следните увоз во Придружба.

Со помош на Помошникот за Извоз на софтвер, можете да може да се извлече Outlook e-mail, контакт, календар, и други елементи на Outlook PST фајлот и да ги зачувате како посебни датотеки во формат погоден за следните увоз во Придружба.

Симнување на е-пошта од Outlook PST за поединечни EML фајлови:

  1. Преземете, инсталирајте ја Outlook Извоз Wizard и да ја стартувате.
  2. Одберете EML формат во Излезен Формат листа.
  3. Изберете сите други опции потребни за PST извоз (Извор PST Датотека и Целната Папка).
  4. Кликнете на Опции копче и да им овозможи на “Командната линија за да го изберете извор папка Outlook” опција.
  5. Кликнете ОК за да се потврди промени.
  6. Притиснете Следна и продолжи на извоз на.

Пред извоз на Outlook податоци почнува, на програмата ќе ве праша да изберете извор папката, можете да ги одберете Инбокс папка за примерокот, во тој случај на e-mail пораки ќе биде извезен само од Outlook Inbox (примени) и сите негови под-папки. На програмата ќе ги задржат сите e-mail пораки од избраните папки структура на одделните EML формат на датотека.

Увоз EML датотеки извезуваат од Outlook во Придружба:

Постапката за увоз EML датотеки во Придружба е едноставен. Мора да се движат EML датотеки спаси од Outlook на Mac OS компјутер и да ја стартувате Придружба, изберете EML датотеки која сакате да увоз, држете го левото копче на глувчето и влечете на избор на EML датотеки до саканата Придружба папка. Откако ќе отпуштете го левото копче на глувчето, одбраната EML датотеки ќе бидат увезени на Придружба e-mail апликацијата. Овој метод се нарекува и влечи-n-drop, можете да ги користите, исто така, да увезување контакти и календар предмети.

Пренесување контакти и календар од Outlook за Придружба:

Да извоз Outlook календар и контакти, можете да ги следите чекорите погоре, но не одберете Outlook Календар и Контакти папки како извор. Излезен Формат (погледнете. чекор 2) за предмети од календарот shold биде избран како Вредносни синџири и VCF формат за контакти. И двете од овие формати се компатибилни со Придружба и датотеки можат да бидат префрлени на Придружба користење на drag and drop метод.