Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Проблеми со Лилјак-Outlook Mail Transfer и Како да Ги Реши со Користење на Outlook Увоз на Волшебникот

Оваа статија опишува процесот на Лилјакот на Outlook миграција, како и како да ги реши проблемите кои се однесуваат на погрешен приказ на содржината на пораката и мета податоци по конверзија на Лилјакот е-пошта пораки да PST формат.

Лилјакот извоз на e-mail пораки

Тоа е прилично едноставна да се направи Лилјакот извоз e-mail пораки.

  1. Креирање на вашиот хард диск за привремен директориум за секоја папка во вашиот e-mail сметка или видот на комуникација (Инбокс, Испрати, Лични, Работа, итн.).
  2. Стартување Лилјакот и да одат во папката од која сакате да имате Лилјакот извоз вашите пораки, и изберете сите (тастатурата комбинација Ctrl+).
  3. Во менито право “Лилјакот,” оди до Алаткиизвоз поракидодадени фајлови: порака (.EML) или додадени фајлови: порака (.MSG), и спаси Лилјакот е-пошта пораки во соодветните директориум кој го креиравте во чекор 1. Секој Лилјакот е-пошта ќе биде зачувана како посебен фајл во согласност со избраниот формат: .eml или .msg.
  4. Повторете ги чекорите 2-3 за сите директориуми од која сакате да ја пренесете пораките.

На крајот на краиштата, треба да има еден или повеќе директориуми исполнет со Лилјакот е-пошта пораки кои биле извлечени, со имиња слични на xxxxxxxx.eml или xxxxxxxx.msg (секој “x” се залага за голем број од 0 да 9). Лилјакот-Outlook увоз на овој сет на пренесените пораки сега е лесно.

Лилјакот-Outlook пренос на добиено пораки

Користење на Outlook Увоз на Волшебникот за пренос на пораки извлечени во MS Outlook.

Ако имате зачувани пораки во .eml формат, конверзија од .eml да .pst за Outlook увоз може да се направи користење на Outlook Увоз на Волшебникот. Да го стори тоа, стартување на програма, изберете .pst датотека за да се генерираат и root директориумот каде на e-mail пораките се зачувуваат. Благодарение на нејзиниот механизам за признавање каталог структури, програмата завршува Outlook увоз користење на директориумите каде на e-mail пораките се зачувуваат.

Тоа може да се појави на прв поглед дека работите треба да бидат многу поедноставни кога се занимаваат со .msg датотеки. Проблемот, сепак, дали е тоа .msg датотеки произведени од страна на Лилјакот извоз немаат ништо заедничко со оригиналниот Outlook .msg формат, и во основа се текстуални или .eml датотеки со смени на наставката на датотеката, што го прави Лилјакот-Outlook за пренос на пораки, многу потешко. Токму поради оваа причина, увозот на овие .msg (псевдо-.msg) датотеките зачувани од страна на Лилјакот бара корисниците да ги искористат предностите на Outlook Увоз На Волшебникот за да ги префрлите во MS Outlook’s Лични Папки датотека формат. Пред почетокот на Outlook увоз процесот, бидете сигурни да проверите на кутија во програмата прилагодувања за “Увоз MSG датотеки како RFC 822 текст eml формат” опција. Оваа поставка ви овозможува точни конверзија и пренос на овие псевдо-.msg датотеки во Outlook.

Таму е уште еден и повеќе пригоден начин за да се извлече Лилјакот пораки и нивно зачувување на повеќе фајлови од eml формат. Само да се најдат место (директориумот) каде Лилјакот продавници порака бази на податоци. Лилјакот пораки база на податоци датотеки .КОИ продолжување и поштенско сандаче формат на датотека. Преземете и да ја стартувате слободна Пошта Extractor против вашите датотеки со податоци (.Кои) и тоа ќе го креирате папки низа и да се пополни папки со пораки извлечени. Со помош на Outlook Увоз На Волшебникот ќе бидете во можност да трансфер извлечена Лилјакот пораки во Microsoft Outlook.