Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Како да се организирате и сортирање e-mail пораки во една PST датотека се создадени од страна на Outlook Увоз на Волшебникот?

Научете како на податоци увоз опција во Outlook Увоз на Волшебникот може да ви помогне да го промените редоследот на електронски пораки во PST датотека се создава или генерираат хронолошки валидна PST датотеки од EML и MSG датотеки кои живеат на вашиот хард диск. Како да се организирате и сортирање e-mail пораки во една PST датотека се создадени од страна на Outlook Увоз на Волшебникот?

Outlook Увоз волшебникот ќе ви помогне да се изврши на податоци увоз да PST по хронолошки редослед.

Ако често конвертирате mbox да PST или eml да PST, можеби ќе сакате вашиот Outlook PST додадени фајлови: да се организираат во ред со кои се одразува на датумите создавање на датотеки на пораката што се увезуваат. Ова ќе се направи тоа е можно да се создаде идентични копии на порака архиви од трети лица е-мејл апликации во Outlook без досадни рачно сортирање или други напори или овој вид на сите. Тоа со помош на Outlook Увоз на Волшебникот е лесно – всушност, тоа’s истиот процес на увоз на датотеки порака до PST датотека, но со дополнителна опција от.

Се создаде хронолошки секвенци на PST предмети од низи на EML или MSG датотеки

Да конвертирате сандачиња да PST или конвертирате eml да PST зачувување на првичниот датум и време за увоз на пораки, следи серија на едноставни чекори:

  1. Почнете Outlook Увоз На Волшебникот [ преземете Outlook Увоз на Волшебникот тука ]
  2. Изберете извор папката што ја содржи пораката датотеки. Тоа може да биде стандардниот Windows Mail / Live Mail складирање или фолдер на вашиот хард диск содржи EML или MSG датотеки што сакате да ги увоз да PST.
  3. Притиснете Следна копчето и ќе ви овозможи програмата за скенирање на под-папки и да ги најдете пораки во внатрешноста.
  4. Сега можете да кликнете на Next копчето на дното од екранот за да ја конфигурирате потребните опции за увоз.
  5. На Опции на екранот, избере “Зачувување Датум и Време за конвертира датотеките” опција. Кога от, оваа опција ќе бидете сигурни дека датумот и времето на создавањето на Outlook PST записи ќе се совпаѓаат со оние на соодветните датотеки порака. Како резултат, ќе добиете PST датотека со пораки и папки појавување на пораки и папки во извор локација.
  6. Притиснете Следна копчето и да го одредите дестинација локација за датотеките да бидат увезени. Тоа може да биде PST датотека или на стандардно Outlook складирање.
  7. Да се продолжи со процесот на увоз со кликнување на “Започнете” копчето и следете ги инструкциите на екранот за да го заврши.

Како што гледате, на “Зачувување Датум и Време за конвертира датотеките” опција во голема мера го поедноставува креирањето на соодветно организиран и хронолошки точни PST датотеки од порака фајлови од вашиот хард диск. Користете го тоа секој пат кога ќе треба да го конвертирате EML да PST или се конвертира САНДАЧИЊА да PST зачувување на создавање датум и време на изворни датотеки.