Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Што Е Разликата Помеѓу Outlook Обновување на Волшебникот И Microsoft Scanpst Стандард Комунални Од MS Office Пакетот?

Оваа статија опишува Microsoft ScanPST софтвер – на програма дизајнирана за да Inbox поправка директориумот во вашиот КОМПЈУТЕР; тоа е исто така познат како Inbox Поправка Алатка. Тоа исто така објаснува она што го прави овој слободни .pst repair алатка објективно да се инфериорни во однос на Волшебникот за Обновување.

Inbox поправка алатката на Microsoft ScanPST

Microsoft ScanPST aka the Inbox Поправка Алатка е средство наменета за .pst датотеки обновување. Оваа програма го анализира лични папки датотека за да се утврди дали интегритет на .pst датотеки структура е здрав. Ако .pst структура е оштетен, софтверот ќе ги обноват тоа. Ова Inbox поправка алатка е развиена за да се поправка и MS Outlook 97-2002 лични папки датотеки и MS Office Outlook 2003 и 2007 .pst датотеки. Scanpst.exe е слободни .pst repair алатка бидејќи тоа е содржано во истата инсталација на пакетот заедно со Outlook. Да се најде Scanpst.exe можете да ги следите на оваа патека: Вашиот диск:Програма FilesMicrosoft OfficeOFFICE12 (за Windows XP и на MS Office 2007); или само внесете го барањето Scanpst.exe во Windows пребарување.

Недостатоците на Microsoft ScanPST како оштетени .pst датотеки поправка алатка

Иако Microsoft ScanPST беше дизајниран како слободни .pst датотеки обновување комунални, тоа е во можност да го поправи некои видови на оштетени .pst датотеки.

  • MS ScanPST само може да се провери .pst датотека за интегритет. Нема други прегледи се извршуваат од страна на овој софтвер, и затоа, тоа не е во можност да одговори на таквите карактеристични прашања на Outlook складишта како обнова на потопуваат 2GB .pst датотеки.
  • Овој софтвер не е наменета за да се справи со дополнителни задачи, како што се заштитени со лозинка .pst закрепнување или обновување на погрешно избришани пораки по е-пошта.

Главниот недостаток иако е скриени во самиот принцип на програмата’s операција. MS ScanPST .pst датотеки обновување на процесот се базира на структурата на изворот датотека од Outlook’s лични папки. Тоа значи дека со цел да се поправка на оштетени .pst датотека оваа програма се оди само со file’s заглавие (дел од датотека, каде основни информации за целиот лични папки датотека е зачувани). Ако .pst file’s податоци не одговара на информации во заглавје, податоците ќе биде едноставно да се избришат од програмата. Грешки “санираат” на овој начин може да се направи .pst датотека структура undetectable, предизвикува Outlook за генерирање пораки за грешки како следново: “Датотеката xxxx.pst не е лична папки датотека”.

Ако се уште се случува да се обиде MS ScanPST, ние препорачуваме креирање на резервна копија на лична папки датотека.

Како вели поговорката, таму’s постои такво нешто како бесплатен ручек. Изгледите за Обновување Волшебникот не е тврдат дека за да биде слободни .pst закрепнување алатка. Ова .pst repair алатка се дистрибуира како shareware. Во замена, тоа може да се пофали широка функционалност, вршење на двете основни (како што наплата на пораки, контакти, задачи, белешки, итн.) и дополнителни задачи (како обновување на заштитени со лозинка .pst датотеки). Со користење на голем број на обновување алгоритми овој софтвер го става заедно и да ги зачувува како многу расфрлани crumbs на информации што е можно, буквално поправка оштетени .pst датотеки.