Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Може да Обновување на Волшебникот поправка 2GB pst додадени фајлови на стариот Outlook формат?

Ние се опише можноста за поправки 2МК pst датотеки (преголеми pst датотеки) со Обновување на Волшебникот комунални со converting pst додадени фајлови на стариот Outlook форматот на нови Уникод pst формат.

Да, Обновување на Волшебникот навистина може да се поправка 2GB pst додадени фајлови на стариот Outlook формат. Ние’ќе се направат неколку забелешки да се објасни.
Microsoft Outlook Верзии 97-2002 ограничи големината на лични папка за датотеки (.pst) и offline folder датотеки (.супституциона терапија) два гигабајти простор на дискот. Ако нови или променети објектот се зголемува големината на датотеката на повеќе од 2GB, тогаш станува невозможно да се користи т.н. преголеми pst или супституциона терапија датотека. Овој проблем е наречен 2GB pst датотека проблем.

Почетокот со Outlook 2003, програмата поддржува pst датотеки од 2GB и поголеми. Ова стана можен благодарение на спроведувањето на Уникод форматирање во pst датотеки. Сепак, да се пресели во модерна верзија на Outlook е потребно со цел да се создаде нова PST датотека, со оглед на тоа метод за конвертирање на, ажурирање, или пренос на податоци од стариот Outlook 97-2002 лични папка додадени фајлови: не е предвидено. Ова, како и проблемот на преголеми pst датотеки, е многу лесно да се реши со помош на PST конверзија користење на Outlook наплата на волшебникот.

Користење на Outlook наплата на волшебникот за Поправка 2GB Pst датотеки и Претвори Pst Датотеки во Outlook 2003 Формат

Всушност, одредување на PST датотека - на преголеми pst документ - исто така претставува и претворање на PST датотека во уникод формат. Почнете Outlook Обновување на Волшебник и да се извршат следниве чекори:

  1. Со користење на дијалог, во “Извор PST датотека” поле одредите лични папката на датотеката да се третираат. Тоа може да биде или преголеми 2GB pst датотека или употребливи pst фајлот на стариот формат, која мора да се конвертира за употреба во MS Outlook 2003-2010.

    Важно: Пред да се опорави или да се конвертира голем pst датотека не’т заборавајте да направите бекап.

  2. По дифолт, фиксно pst датотеката е зачувана во истиот директориум како оригиналниот pst со името на датотеката маска “санираат-[име на извор pst датотека].pst”. За да ја промените локацијата, користете преглед дијалог.
  3. По сите чекори на волшебникот за, ќе се поправи 2GB pst датотека. Како резултат на одредување/converting pst датотека сите податоци (e-mail, контакти, итн.) се преселиле во Уникод pst датотека. За да започнете, тоа ќе треба да бидат поврзани со MS Outlook.