Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Outlook-Лилјак миграција и пошта трансфер на користење на Outlook Извоз Wizard

Оваа статија опишува процесот на MS Outlook миграција да Лилјакот кога тоа не е можно да се користи стандардот На Лилјак import wizard.

За да се олесни процесот на MS Outlook миграција, како и миграцијата од Thunderbird, Eudora и други mail програми, Лилјакот е вграден во волшебникот за увоз на e-mail пораки и контакти. Увоз волшебникот е парична казна решение за оние кои сакаат да се пренос на пораки Со Погодокот на еден компјутер. Но, она што треба да го направите кога сте миграција меѓу две неповрзани компјутери, за пример, канцеларија КОМПЈУТЕР со корпоративни Outlook и домашен компјутер со Лилјак инсталиран? Во овој пример може да се пренос на пораки во Outlook-Палка насоката од првиот вршење на Outlook извоз на вашите пораки проследено со Лилјакот увоз од овие датотеки.

Како да се се извлече пораки од MS Outlook

Првиот чекор е да се се извлече пораки од Outlook. Овој формат не е поддржана од страна на Microsoft’s изградена-во волшебникот за Outlook извоз, па ние ќе го користите Outlook Извоз Волшебникот комунални наместо.

  1. Стартувај Outlook Извоз Волшебник и на првата страница од волшебникот изберете .pst датотека од која сакате да се извлече пораки, и укажуваат на директориумот во кој сакате генерира датотеки да бидат ставени.
  2. Поставување на “Излезен Формат” опција да се “EML – Outlook Express (RFC822)” режим. Иако Лилјак поддржува увоз на .msg пораки, ние препорачуваме користење на стандард, испробаните и вистински .eml формат.

    Како алтернатива – можете да ги одберете “MSG – Outlook Порака” излезен формат и да им овозможи на посебна опција “Извоз MSG датотеки како RFC 822 текст eml формат“. Ова ќе го спаси добиено пораки до досиејата на eml формат со msg продолжување.

  3. Почекајте додека програма скенира структурата на .pst датотека и да се започне процес да почне да се се извлече пораки.
  4. Проверете резултатот: одреден директориум сега треба да содржи група на папки што одговара на Outlook папка структура,, и кои содржат .eml датотеки. Датотеки со .eml продолжување но кои не се на e-mail (контакти, календар и агенда записи) може да биде избришан.

Извезената e-mail пораки треба да бидат напишани за отстранлив диск и да се префрлуваат на КОМПЈУТЕР кој има Лилјак инсталиран на него.

Како да се Лилјакот увоз .eml пораки

Сега вашите пораки ќе бидат додадени во базата на податоци Лилјакот е-пошта пораки. Да го стори тоа започне Лилјакот и направете го следново:

  1. Одете во папката во која сакате да пренос на пораки (по дифолт, директориумот дрво се наоѓа на левата страна на работниот простор). Ова може да биде еден од пред-инсталиран директориуми (“Инбокс,” “Појдовно сандаче”) или било кој корисник папка.
  2. Во “Алатки” мени → “увоз пораки” → “додадени фајлови: порака (.MSG / .EML)” користење на дијалог прозорецот за да изберете e-mail за Лилјакот увоз.
  3. Повторете ги чекорите 1 и 2 во низа за секој именик на која што сакате да ја пренос на пораки.

По внесување на пораки што треба, вие може да се потврди како тие изгледаат во вашите нови e-mail програма и на тој начин ја завршат својата Outlook-Палка миграција.