Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Чести причини за оштетен Лични Папки датотеки. Активности кои корумпирани PST датотека податоци.

Овој напис опишува повеќето широко распространета неточни активности, вклучувајќи корисник-направени оние, кој корумпирани PST датотека со податоци. Кога корисниците се свесни за причините за .pst корупцијата PST датотеки можат да бидат заштитени од такви непријатни последици како губење на важни информации, како и долготраен процес да поправка PST датотеки.

За да се дијагностицира на оштетени PST датотека, корисниците треба да ги анализираат причините зошто тоа е оштетен.

Активности кои корумпирани PST датотека со податоци:

  • Неправилно излегување MS Outlook. Еден од најпознатите широко распространета причини. Често MS Outlook престанува да се кандидира како резултат на ненадејна загуба на енергија или се должи на корисникот директно (тешко рестартирајте, напуштање со користење на Windows Task Manager, неправилно исклучување на КОМПЈУТЕРОТ). Ако Outlook е вршење на информации поврзани со задачите (за пример, пишување информации да PST датотека) кога на програмата е излезете, вие се гарантира оштетени PST датотека.
  • Фајл систем штета. Ефект на истрошеност или дефект на диск (хард диск или флеш диск). Фајл системот грешки на диск се користи за чување на Лични Папки датотека порано или подоцна ќе доведе до корупцијата PST датотеки не може да се справи додека останатите функционални.
  • Лични Папки датотека компресија. Компресирање на Лични Папки датотеки е безопасна и е начин да се намали PST големина. Но, погрешно излегување MS Outlook додека оваа постапка се изведува ќе доста веројатно да предизвика да треба да се враќање на PST датотека со податоци.
  • Малициозен софтвер. Многу вируси и парчиња од малициозен софтвер кој внесете MS Outlook преку недоволно заштитени mail сервер за цел да корумпирани PST датотека податоци.
  • PST големина. Ова влијае на корисниците кои користат датотека со податоци во стариот формат (На MS Office 97-2002 формат), во која PST големина е ограничен 2GB. Обид да се надмине оваа максимум PST големина (како на пример со пишување на нови информации за датотеката која е веќе полна) може да резултира во корумпирани PST датотека.

Последиците од корупцијата PST датотеките може да се прикаже

А оштетени PST датотеката може лесно да се биде дијагностициран со ефектите кои корисникот неизбежно средби. Една грешка може да се појави кога MS Outlook се испорачува, велејќи дека PST датотека не може да се најде или се недостапни. Понекогаш некоја порака за грешка нема да се појави, но Outlook себе почнува да работи многу бавно, како компјутерот почнува да се откажам и не реагира на кориснички акции. Во овој случај, обидете се да излезете Outlook правилно (без прибегнување кон тешко го рестартирате, за пример), или на друго место ќе може да корумпирани PST датотека податоци за уште повеќе.

Ако се соочуваат со слични проблеми при користење на MS Outlook, потоа ќе се бара да користат програмата за да се опорави на вашите Лични Папки датотеки, со цел да се минимизира ризикот од губење на важни информации. Изгледите за Обновување Волшебникот е многу погодно средство за враќање на PST датотеки со кои може да се поправка PST датотеки заедно со нивните податоци едноставно и брзо. Но, дури и тоа не може да направи копии за време и стрес, настанати ако правила за користење на PST датотеки со податоци не се следи.

А оштетени PST датотеката може лесно да се биде дијагностициран со ефектите кои корисникот неизбежно средби. Една грешка може да се појави кога MS Outlook се испорачува, велејќи дека PST датотека не може да се најде или се недостапни. Понекогаш некоја порака за грешка нема да се појави, но Outlook себе почнува да работи многу бавно, како компјутерот почнува да се откажам и не реагира на кориснички акции. Во овој случај, обидете се да излезете Outlook правилно (без прибегнување кон тешко го рестартирате, за пример), или на друго место ќе може да корумпирани PST датотека податоци за уште повеќе.

Ако се соочуваат со слични проблеми при користење на MS Outlook, потоа ќе се бара да користат програмата за да се опорави на вашите Лични Папки датотеки, со цел да се минимизира ризикот од губење на важни информации. Изгледите за Обновување Волшебникот е многу погодно средство за враќање на PST датотеки со кои може да се поправка PST датотеки заедно со нивните податоци едноставно и брзо. Но, дури и тоа не може да направи копии за време и стрес, настанати ако правила за користење на PST датотеки со податоци не се следи.