Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Користење на Outlook Увоз на Волшебникот да Работат со Unicode PST додадени Фајлови кои

Опис на складирање на податоци проблеми со не-Уникод PST датотеки во MS Outlook, како и функции во Outlook Увоз на Волшебникот за да добиете по се конвертира Unicode PST (Лични Папки датотека) датотеки.

Порано или подоцна, корисниците на старите верзии на MS Outlook средба на слабостите на складирање на податоци формат се користи во Лична Папки датотеки во Outlook 97-2002. Стариот формат, исто така познат како ANSI PST, има ограничување на бројот на елементи (пораки) во секој директориум на 65,000 (или 16,000, ако .pst датотека беше создадена од страна на постара верзија на Outlook), и целокупниот PST големина не може да надмине 2 МК. Почетокот со 2003 верзија, Outlook има нов формат на датотека за чување на пораки и лични податоци, која е најчесто се нарекува Уникод PST. Тоа го поддржува Unicode карактер стандард и нема ограничувања на бројот на директориум елементи или PST големина.

Главниот проблем при мигрирање на модерни верзии на MS Outlook е дека нема автоматски методи за се конвертира ANSI PST датотеки во Уникод. Наједноставниот значи да се се конвертира Unicode PST-noncompliant датотеки е да се се создаде PST фајлот поштенски сандачиња со Уникод PST поддршка и потоа увезете информации од старите датотеки со податоци во нив. Ако поради некоја причина не сте во можност да се направи употреба на MS Outlook’s вградени во функциите за оваа задача (за пример, можете само да имате резервна копија на поединецот .msg пораки на располагање), тогаш најдобрата алатка за e-mail порака миграција е Outlook Увоз На Волшебникот, удобен и сигурен PST алатка.

Можете да го користите Outlook Увоз Волшебникот за се создаде PST фајлот поштенски сандачиња (во “Создадете нова PST-датотека” режим) и увоз во нив MSG датотеки или пренос на e-mail во стандардниот PST датотека. Во овој случај, вашиот КОМПЈУТЕР мора да има Outlook 2003/2007 инсталиран, и нов Уникод PST датотека се креира автоматски кога MS Outlook е прв започна. Поддршка за Unicode страна Outlook Увоз На Волшебникот е, без да се споредат, значи, можете да бидете сигурни дека каталог имиња и мета-податоците за вашите e-mail пораки (испраќачот/примачот имиња, податоци и времето на испраќање/прием, порака предмети, итн.) ќе биде правилно пренесува на Уникод PST датотека.

Кога е наместено на ажурирање на веќе постоечките PST датотека, Outlook Увоз На Волшебникот поддржува работа со старите ANSI .pst датотеки, се користи од страна на MS Outlook 97-2002, и нови Уникод PST датотеки во MS Outlook 2003 и 2007. Во светло на се очекува нова верзија на Microsoft Office, тоа е, исто така, планира да додадете поддршка за Outlook 2010 да Outlook Увоз На Волшебникот.