Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Outlook Увоз на Волшебникот options (опции) и Режими на Увоз

Начини на работа во Outlook Увоз на Волшебникот: Вие треба да се Ажурира или Се создаде PST Датотеки При Увоз во MS Outlook?

Оваа статија содржи опис на режими во Outlook Увоз на Волшебникот за увоз пораки од EML да PST за користење со MS Outlook, како да се се создаде PST чување фајлови, и зошто еден начин или на друг може да се докаже да биде потребно.

На првата страница од волшебникот во Outlook Увоз на Волшебникот, корисникот е побарано да изберете режим за конвертирање на пораки од EML да PST за увоз на MS Outlook. Подолу е краток водич за начинот и примери за нивно користење.

“Користете стандардно Outlook складирање” режим: EML да PST прилог на пораки до вашите стандардните PST датотека

Изборот “Користете стандардно Outlook складирање” бара имате Microsoft Office Outlook инсталирани на вашиот компјутер. Ако ова е случај, Outlook Увоз на Волшебникот ќе автоматски да пребарува за PST папка се наоѓа во вашата Outlook складирање, што ќе ви овозможи да увоз на e-mail директно во стандардно PST датотека. MS Outlook е поставено на се создаде PST (Лични Папки датотека) датотеки автоматски кога тоа е прв започна во PST папка (В:Documents and SettingsКорисникотЛокалните SettingsApplication DataMicrosoftOutlook на Windows XP). Овој режим се препорачува за почетокот на корисниците на MS Outlook и на оние кои ги користат една PST датотека за сите на нивните e-mail. Ако стандардниот PST датотека е заштитена со лозинка, тогаш лозинката ќе треба да се внесат во посебен дијалог прозорецот што ќе се појави по процесот на увоз е започната. Ако опција “Изберете Профил за увоз на e-mail” е вклучено, Outlook Увоз на Волшебникот дополнително ќе ве прашува да ја одберете увоз профил. Оваа функција е корисна ако Outlook конфигуриран со неколку Кориснички Профили.

“Одберете сираче PST датотека” режим: на начин да се ажурирање PST датотеките што се зачувани на друго место

“Одберете сираче PST датотека” на чекање е начин да се ажурирање PST датотеки што веќе постојат, додавање на нови e-mail пораки да ги со EML да PST конверзија. Ако оваа опција е избрана, на програмата ќе побара да определи веќе постоечките PST датотека (ако треба да се се создаде PST датотеки, види подолу). Оваа опција е корисна кога има повеќе од една PST Outlook складирање сад кои ги користите (за пример, посебна Лични Папки датотека за секој корисник) или што треба да додадете нови пораки со ажурирање на PST архива. Ако PST датотека избрана во “Пребарувате” прозорецот е заштитена со лозинка, ќе треба да ја внесете лозинката во соодветното поле на првата страница од волшебникот за пред почетокот на имплементацијата на процесот.

“Создадете нова PST-датотека”: на начин да се се создаде PST датотеки кои се бренд-нови

Конверзии од MSG и EML да PST може да се врши од првиот преземање момент да се создаде PST датотеки за задачата. Нови PST датотеки за Outlook складирање може да биде креиран и зачуван во секое место, на било локален диск или на отстранлив флеш диск. Лични Папки датотеки се универзална порака репозиториуми, така PST архива датотеки со копии на вашите e-mail пораки може да биде удобен за правење резервни копии на вашите податоци. Откако ќе се создаде PST датотеки, можете да ги користите во MS Outlook или да избере да ажурирање PST датотеки со користење на Outlook Увоз на Волшебникот.