Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Outlook Увоз на Волшебникот како EML Конвертор?

Како можам Да го Користите Outlook Увоз на Волшебникот како EML Конвертор?

Оваа статија опишува како да се работи со Outlook Увоз на Волшебникот во EML конвертор режим, кој е дизајниран да претвори EML или MSG датотеки порака масовно во алтернативни e-mail складирање формати, овозможувајќи да се конвертира е-пошта во HTML, e-mail за да RTF, e-mail за да TXT, или во TNEF формат.

Без оглед на формат на податоци што се користат за складирање електронска коресподенција (без разлика дали тоа се поединечни EML фајлови или mbox поштенски сандачиња), mail клиенти обично имаат можност за зачувување на e-mail пораки во алтернативен формат, на пример овозможување можете да конвертирате e-mail за да TXT или е-пошта во HTML (за пораките со HTML markup). Но, тоа е очигледен дека вграден mail програма карактеристики се недоволни за да се обидува да конвертирај e-mail масовно. За да се реши овој проблем, почетокот со верзија 2.1.0 на Outlook Увоз на Волшебникот, програмата има интегриран EML конвертор, кој дејствува како дополнителен програмата на владата. Затоа, Outlook Увоз на Волшебникот може да помогне за решавање на проблеми не само со пренесување на EML да Лична Папки датотеки со EML да PST конверзија за Outlook, но, програмата, исто така може да се користи за да се серија процес e-mail пораки и да ги конвертирате во различни формати, од EML да MSG, од MSG да EML, или во една од алтернативни формати.

Метод за користење на EML конвертор режимот во Outlook Увоз на Волшебникот

Со цел да се префрлат на Outlook Увоз на Волшебникот од eml2pst да EML конвертор режим, на првата страница од волшебникот ќе треба да се провери кутија “Претвори EML и MSG датотеки:” и одберете конверзија режим од листата.

На комунални нуди такви едноставни начини за да конвертирај e-mail како “MSG” и “EML” – вториот е потребно, за пример, ако сакате да маса EMLX конвертира датотеки (еден вид на EML формат се користи на Unix и Mac OS системи) да EML со цел да ги користат во Windows програми, или да конвертирате датотеки директно од MSG да EML. Првиот начин е наменета да се претвори пораки од EML да MSG, за да се движи од Outlook Express до MS Outlook, или за конвертирање на погрешно зачувани MSG датотеки (кој s случајот со mail програма Лилјакот). TNEF режим конвертира пораки во Транспорт Неутрална Херметичка Формат (TNEF), комерцијален порака кодирање метод се користи од страна на Microsoft Outlook и Microsoft Exchange Server. Ако сакате да маса конвертирај e-mail во обичен текст, користете TXT mode да се конвертира e-mail за да TXT.

Пораки снимени во HTML формат со користење на е-пошта во HTML конверзија (со помош на HTML режим) се погодни да се постави на веб-сајт. Тоа е затоа што овој формат се претпоставува присуство во документот на HTML ознаки за означување кои се одговорни за форматирање на содржина. Затоа е можно да се објави порака или порака извадок на веб-страницата веднаш, без потреба од дополнително процес или форматирање на текст.

Outlook Увоз волшебникот овозможува конвертирање e-mail за да RTF, богатите текст формат се користи од страна на MS Word. Опции за “RTF” и “RTF без headers” се достапни (вториот снима само e-mail содржина, изоставување порака предмети). На .rtf формат е соодветно за обединувачки e-mail дел од вашиот документ тек, и е корисна за организации кои имаат потреба да се стандардизираат формат за пораки пристигнуваат од корисници, клиенти, и партнери (како што се апликациите, барања и форми). E-mail пораките се зачувуваат во RTF формат може да биде проследен (за пример, соодветните сектори на компанијата или директно на персоналот) без страв од тоа да имаат документ за форматирање на изгубени или искривени. Оваа функција е особено важно кога испраќање на материјали за владините постапки и агенции, како и законот фирми. Оди напред, RTF документи лесно може да се гледа и изменет во било кој збор процесор (како MS Word, OpenOffice Writer или AbiWord).

Мистериозниот MHT режим претвора e-mail во .mht-форматирани датотеки (MIME HTML, MHTML), што се архивирани на HTML страница комбинирање порака’s текстуални и графички содржини во еден фајл. Оваа опција е корисна за програмерите и веб содржини менаџери, од .mht формат прави за лесно да се работи со содржина на серверска страна. E-mail пораките се зачувани како MHT страници, за пример, ќе се третираат како еден единствен ентитет, без оглед на било која се вклучени елементи (аудио датотеки, графика, анимации, итн.).

По изборот на владата на втората страница од волшебникот за, наведете патот за што ќе конвертирај e-mail пораки, што може да биде .eml, .msg или .emlx формат, и да чекаат за да заврши конвертор. Благодарение на оптимален алгоритам за обработка, обработка дури и голем број на пораки зема само минути, и датотеки кои се генерирани ќе бидат снимени заедно во истата папка како оригиналот пораки.