Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Outlook Express може’t open EML прилог, што да направите?

Јас’се обидувам да се отвори .eml прилог користење Outlook Express, ништо не се случува кога ќе се обидува да се кандидира .eml датотеката.

Овој проблем може да се случи ако .eml тип на датотека бил поврзан со некоја инсталирана на трети лица, e-mail софтвер. Или на датотеката не може да се отвори или можете да ги примите некоја порака за грешка која што се наведува дека не постои програма поврзани со овој тип на датотека.
За да го решите ова однесување, можете или да ја стартувате Outlook Express (Msimn.exe извршна датотека) со /reg опција да ги принуди Outlook Express за да се пријавуваат своите типови на датотеки, или повторно да се регистрирате .eml тип на датотека во Мојот Компјутер.

Да се кандидира на Msimn извршна датотека со /reg опција:

 1. Затворање на Outlook Express ако тоа се испорачува
 2. Кликнете Започнете (Start Windows копчето), и потоа кликнете Се кандидира објектот
 3. Тип во msimn /reg во Отворена кутија, и потоа кликнете ОК копче

Да се пријавува .eml тип на датотека во Мојот Компјутер:

 1. Двоен-клик Мојот Компјутер кратенка на десктопот
 2. Отворете Алатки мени и кликнете Folder Options
 3. Кликнете на Типови На Датотеки јазичето
 4. Под Регистрирани видови на датотеки, кликнете EML на Outlook Express Mail Порака, и потоа кликнете Напредни
 5. Кликнете Отворете, и потоа кликнете Edit
 6. Тип на следниве една линија во Апликација која се користи за да се изврши акција кутија:
  “C:Програма FilesOutlook ExpressMSIMN.EXE” /eml:%1
 7. Кликнете ОК копче, кликнете ОК повторно, и потоа кликнете Затворете

Зачувување Прилог Копчето Е Исклучен

Стандардно Outlook Express инсталација има ниво на безбедност кои не дозволуваат да ги отворите и зачувате прикачени датотеки кои можат да бидат опасни за вашиот систем.

За да се овозможи пристап на прилозите можете да го направите следново:

 1. Стартувај Outlook Express и избираат Алатки мени
 2. Кликнете Опции и да ги одберете Безбедност јазичето
 3. Избришете check-кутија која е именувана:
  “Не дозволувајте прилози да бидат зачувани или отвори кои потенцијално може да биде вирус.”
 4. Рестартирајте го Outlook Express апликација.