Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Кои Типови На Датотеки Не Outlook Извоз Волшебникот За Работа Со?

Оваа статија ќе ви помогне да дознаам како да го користите Outlook Извоз Wizard за да ги конвертирате датотеки од MSG да EML, и што точно MHT формат и TNEF се. Дополнително, ќе научите за случаи кога vCard формат и vCalendar формат се бара, и она што ја прави iCalendar формат различни од vCalendar.

Во Outlook Извоз Wizard треба да се укаже и на форматот во кој сакате да ја снимите податоци извлечени од изборот на формат од “Излезен Формат” опаѓачкото мени. Можете да ја активирате “Автоматско детектирање” опција, по која програма ќе зачувај Outlook податоци во формат што одговара на извезува item’s тип.

MSG – Outlook Порака.” MSG формат е заштитен e-mail складирање формат се користи од страна на Microsoft Office Outlook и OfficeLogic Groupware. Да екстракт MSG датотеки од Outlook, едноставно изберете пораките што сакате и да ги повлечете во некоја папка во Windows Explorer. Да екстракт MSG масовно пораки, сепак, тоа е полесно да го користите Outlook Извоз Волшебникот од програмата не само што ги зачувува пораките на вашиот хард диск, но извозот на PST датотека‘s директориум структура, како и.

RTF – Формат на богат текст.” / “RTF – Rich Text Format без headers.” RTF е збогатен текст формат за MS Word (ако вториот RTF формат се користи, само e-mail порака текст е зачуван, без порака предмет линии). Корисно е да се екстракт MSG пораки како RTF документи кога ќе треба да се стандардизира форматот на пораките што доаѓаат, за пример, од корисници, клиенти и партнери. E-mail пораките се зачувуваат во RTF формат може да бидат испратени без ризик дека документот’s форматирањето ќе бидат изгубени или оштетени, додека RTF документ лесно може да се гледа и изменет во било кој збор процесор (MS Word, OpenOffice Writer, AbiWord).

TXT – Обичен текст.” TXT формат е обичен текст фајл што може да се користи во било кој текст едитор (Бележник, Кејт, ТекстУреди). MS Outlook’s вграден во способностите (во “Зачувај како…” во File менито) дозволите пораки од конвертирање MSG да TXT текстуални документи. Овој метод е корисен за еден пораки, но, за конвертирање на големи количини (стотици или илјадници) на e-mail пораки од MSG да TXT ќе најдете Outlook Извоз Wizard многу поефикасна.

EML – Outlook Express.” EML датотеки продавницата e-mail headers, содржина, и прилози. На EML формат беше прв пат се користи од страна на Outlook Express, но, поддршка за формат подоцна беше додадена на други mail програми: Windows Mail, Mozilla Thunderbird, Лилјак и Incredimail. Така да пренос на MS Outlook e-mail, само екстракт од нив MSG да EML користење на Outlook Извоз Wizard, и потоа користете го вградениот карактеристики на вашите нови e-mail клиент да се увоз EML датотеки.

TNEF – Транспорт Неутрална Херметичка Формат.” Овој метод на кодирање на пораки се користи од страна на MS Outlook и MS Exchange Server. TNEF e-mail содржи текстот на пораката и прилогот “инкапсулирање” на други делови. Во повеќето случаи, прилогот е именувана winmail.dat (или победа.dat) и содржи форматирање податоци (информации за фонтови и боја на позадина), објекти (графика и MS Office документи), посебни Outlook карактеристики (конфигурираат форми и гласањето копчиња), и нормално датотека со прилози, додаде изворот порака. Користењето на TNEF формат зависи од Outlook’s прилагодувања за RTF форматирање.

HTML – Јазик за означување на хипертекст.” Овој режим, врши е-пошта во HTML конверзија дека снима порака како текст документ содржи HTML кодот. E-mail пораки снимени со користење на овој е-пошта во HTML конверзија се погодни за објавување на веб-сајтови, од документот вклучува HTML markup тагови за форматирање на содржина. Ова значи дека пораката (или дел од тоа) може да биде објавена на веб-страницата, без потреба да се допре до во HTML уредник однапред.

МХТ – HTML и вградени слики.” MHT датотеки се архивирано HTML страници што дозволуваат комбинирање на текстот на пораката и графика во еден фајл. На MHT формат се користи првенствено од страна на веб програмери, бидејќи тоа го прави полесно да се работи со содржина на серверска страна. За пример, e-mail пораките се зачувани како MHT страници може да бидат испратени на веб-сајт, каде тие можат да се третираат како единствена единица, без да се во зависност од присуството на елементи во прилог (како што се аудио фајлови, графика или анимации). Како и со TXT и HTML форматс, на MHT формат е поддржана од MS Outlook’s “Зачувај како…” мени ставка, но Outlook Извоз Волшебникот нуди повеќе флексибилни опции за работа со големи количини на информации.

VCF – Виртуелна Картичка Датотека (vCard).” На vCard формат електронска бизнис картичка чија датотеки ја имаат .vcf продолжување и може да содржи име и адреса, телефонски броеви, e-mail адреси, URL адреси, логоа, фотографии, па дури и аудио клипови. На vCard формат е стандард за чување и пренесување контакти преку Интернет. Затоа, Outlook адресар контакти кои биле извлечени користење Outlook Извоз Wizard во vCard формат може да се префрли на адреса книги во други mail клиенти, во прилог на e-mail, или пренесат на други корисници.

Вредносни синџири – vCalendar Формат.” На vCalendar формат беше првично мислев како начин да се испрати поканува на состанок, преку разменување на датотеки завршува со .вредносни синџири продолжување. Така vCalendar формат често се нарекува стандард за исполнување управување со. Кога “Автоматско детектирање” функцијата се користи, предмети од Outlook календар и адресар на контакти се зачувани во vКалендар и vCard формати, соодветно.

ИКС – iCalendar формат.” На iCalendar формат е збогатен верзија на vCalendar формат, со .идентичен наставката на датотеката, и услуги, како стандард за планирање календар. датотеки во iCalendar формат може да се користи за пренос на информации од личен календар на e-mail клиенти (додека клиентите поддржува овие функции) или планирање софтвер. Современи софтверски и веб услуги - Apple iCal, Google Календар, Yahoo Календар, Lotus Notes и Windows Календар - сите за поддршка на податоци се чуваат или во iCalendar формат или vCalendar формат.