Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Зошто постојат групи на опции за "Прилози" и "Големина на датотеката"? Како можам да си ја задржам мојата Е-пошта датотеки во Outlook-Компатибилност PST Датотеки?

Зошто постојат групи на опции за “Прилози” и “Фајл Големина”? Како можам да сочувам мојата e-mail Додатоци во Outlook-Компатибилен PST Датотеки?

Опис на опции во Outlook Увоз на Волшебникот во “Прилози” и “Фајл Големина” опција групи кои важат за прилог EML датотеки за време на увоз, како и за тоа како тие може да се користи на увезени датотеки за да намалување на PST фајл големина.

Употреба на “Опции” button on the second page of the wizard за да видите дополнителни прилагодувања за Outlook Увоз на Волшебникот. Ние ќе се гледа во прилагодувањата за “Прилози” и “Фајл Големина“, кои може да се користат како филтри за да се ограничи големината на фајловите кои се пренесуваат, тоа служат за да намалување на PST фајл големина, или блок прилози од се преселила во текот.

  • Користење на поставки за “Прилози“, корисниците можат да го контролираат процесот на увоз на додатоци; пораката и прилог EML и MSG датотеки во која информациите да бидат увезени се чуваат. По дифолт, на “Прилози” опцијата е наместена на “Увоз на СИТЕ eml датотеки“, со други зборови, за увоз на PST датотека секој дојдовен e-mail датотека. Ако опција е поставено на “Прескокнете eml датотеки што содржат прилози“, по миграција на MS Outlook прилози ќе биде отсутен: при увоз, на програмата ќе блок прилози и како резултат на, вие не ќе се увезени прилози во Outlook. Спротивно е можно, како и: дека за порака миграцијата на Outlook прилози мора да биде присутен, нуди начин да се блокирате пораки тоа содржи само текст.
  • Тоа е можно да се користат “Фајл Големина” опцијата за да се ограничи големината на увезената датотека. По дифолт, филтерот е поставена на “Неограничен број на“, што значи дека не постои ограничување за големина на датотеки кои ќе бидат обработени од страна на конвертор. Користење на опцијата “Прескокнете датотеки поголеми од (Mb)“, можете да ја поставите максималната големина на датотеката во мегабајти, и програма ќе ја блокирате пораки со големина поголема од дадениот вредност. E-mail со големина помала од дадена вредност ќе бидат увезени, без оглед на тоа дали се или не се придружени со прилогот, што ќе ви овозможи да ги задржи сите на овие пораки и прилози во Outlook.

На “Прилози” и “Фајл Големина” опции овозможи со исклучок на порака ако има голем e-mail прилог, што ќе ви овозможи да се создаде компактен PST датотека. Филтрирањето на пораки со атачменти, исто така, служи за заштита на Outlook од рекламирање e-mail и спам, која често може да предизвика проблеми доколку тие содржат небезбедни прилог внатре. Благодарение на системот на филтри во Outlook Увоз на Волшебникот, кога ќе увоз вашите e-mail пораки во Outlook прилози (или нивното присуство или отсуство) може да се користи како критериум за поделба пораки во групи.