Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Netscape на Outlook Увоз e-mail

Може вашиот софтвер увоз на стари Netscape 7.2 пораки во Outlook 2010? Се чини не постои лесен начин да се направи тоа. Единствено решение би можел да се најде беше многу тежок: 1) Се конвертира мојот Netscape 7.2 пораки во постара Netscape 4.8 формат (Ова е потребно постара машина да се изврши). 2) Увоз во Outlook Express (исто така, потребно постара машина, но не е толку стар и како чекор #1. 3) Мигрираат на Outlook 2000 (исто така, на постара машина). 4) Извоз како *.PST датотеки. 5) Увоз *.PST датотеки во Outlook 2010 (на новата машина). Така, на filenames треба да се оди од: *.MSF –> *.SNM –> *.DBX –> *.PST –> Outlook 2010 Ова се сите долг ден! (и 3 различни машини, две од нив се стари) Јас може да се види зошто вашиот софтвер е толку вредни. Можете софтвер помош со било кој од овие чекори? (Имам повеќе пораки да конвертирате).

Outlook Увоз на Волшебникот дизајниран за увоз-маил датотеки претходно снимени од други е-мејл клиенти во .eml, .порака, или .emls формат. Тоа не е работа директно со трети лица mail апликации. Значи, ако можете да извоз или само зачувување пораки од Netscape на поддржани формати, тогаш тоа ќе го направите на работа.

Кратко упатство за како да увоз пораки од Netscape на Microsoft Outlook. Првата фаза е – екстракт пораки од поштенското сандаче датотеки на Netscape и да ги зачувате.

На Netscape за увоз Outlook Процесот е во близина на истото како и за Thunderbird: Прочитајте како да Увоз на пораки од Thunderbird во Outlook.

Каде Netscape продавници пораки?

Секој Netscape-маил папка (Инбокс, Испрати, итн.) се запишува на хард дискот, како неколку датотеки – еден од нив немаат продолжување на сите (пример: сандаче), кој е досие на е-пошта во “mbox” формат, и еден со продолжување на .MSF (пример: INBOX.MSF), кој е индекс (Пошта Краток преглед на датотеката) на e-mail датотека. Можете да ги користите нашите слободен MBOX да EML Конвертор за да се извлече пораки од датотека без продолжување (од поштенското сандаче датотека). Потоа можете да го користите Outlook Import Wizard за да ги увезете сите .EML датотеки во Outlook или PST датотека.

  1. Ве молиме, преземете го Outlook Увоз на Волшебникот и да ја инсталираш.
  2. Отворете го Outlook Увоз на Волшебникот програма група (Започнете – Outlook Увоз На Волшебникот; или да Започнете – Сите Програми – Outlook Увоз На Волшебникот)
  3. Се кандидира на Слободен MBOX да EML Конвертор (таа е вклучена во Outlook Увоз на Волшебникот за прилагодување)
  4. Додадете го вашето поштенско сандаче датотеки на програмата листа и екстракт од нив
  5. Стартувај Outlook Увоз на Волшебникот и точка на главниот постари која содржи под-папки со пораки извлечени и да продолжи со e-mail увоз. Прочитајте повеќе за увоз eml на outlook.

Одговор: Јас го купиле вашиот Outlook Увоз на Волшебникот, и тоа го правеше токму она што го рече дека ќе. Тоа беше побрзо од пронајдат сите чекори што не подолу (со Microsoft презентирање пречки во секоја фаза).