Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Може ли да се создаде зголеменото Outlook mail архива на пораки користење на Outlook Увоз на Волшебникот?

Научете како ова EML да PST Конвертор може да се користи за создавање на делумното бекап архиви. Увоз EML датотеки, кои се создадени во одреден период на време, не процесираат целата архива одново и одново.

Го користите Outlook Увоз волшебникот да се создаде ефикасен делумното бекап архиви.

Не само што е Outlook Увоз волшебникот моќна EST да PST конвертор и PST алатка за миграција за различни видови на датотеки порака, но исто така еден вид на делумното бекап решение. Концептот е прилично едноставен – можете да одредите временски период што ќе го направи програма игнорира пораки надвор од него. Едноставно кажано, може да се направи програма за увоз пораки се создадени во минатото ден, недела или месец и да ја напуштат сите други пораки како што се. Оваа функција ќе дојде во рака, кога станува збор за навистина голем и брзо растечки низи на порака датотеки што вие’d како да постепено додадете во една PST датотека. Во овој случај, на Outlook mail датотека со растат во мали зголемувања дефинирани од страна на временскиот период ќе се определи. Функцијата може да се користи во ситуации кога се принудени да се користи повеќе e-mail клиенти на различни формати, но, се уште претпочитаат чување на вашите e-mail пораки во Outlook. Затоа, на EML да PST (или било кој други поддржани да PST формат) конверзија станува метод на синхронизација тука.

Трансфер EML да PST во ефикасно големина пакети заштеда на време и ресурси.

Како и со сите Outlook Увоз Карактеристики, со датумот филтерот за да увоз EML датотеки креирани во одреден период е навистина брзо. Почеток на програмата, изберете дестинација за увезени датотеки (или складирање стандардно Outlook, сираче PST датотека или нов PST датотека), Лозинките не се совпаѓаат, ако е потребно, и продолжи кон вториот чекор на EML да PST Конвертор. Тука мора да се определи извор папката што ја содржи пораката датотеките да бидат увезени и конфигурирање на датотеки филтер. Ако сакате да го користите датум филтер што е опишано погоре, кликнете на копчето за Опции за да се донесе до опции на прозорецот и одберете го датумот спектар сакате овој Outlook mail transfer session да се вклучат. Откако ќе се направи, Outlook Увоз на Волшебникот само ќе процесот на е-маил пораки кои спаѓаат во рамките на одреден опсег и додадете ги во претходно одбраната дестинација за складирање.

Како што гледате, Outlook Увоз на Волшебникот може да биде ефикасно се користи за постојано креирање на консолидирана e-mail архива од разни извори.