Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

IncrediMail Извоз на Пораките за Миграција на MS Outlook

Како може да се изврши IncrediMail-EML конверзија на вашите e-mail пораки? Како можете да ги зачувувате вашите пораки за користење на MS Outlook IncrediMail извоз? Одговорите на овие прашања се дадени во овој напис, кој го опишува тоа како да го користите Outlook Увоз на Волшебникот како PST увоз алатка за увоз на IncrediMail пораки во MS Outlook.

IncrediMail 2.X Корисници, ве молиме прочитајте:

Забелешка: Incredimail производители се менуваат складирање формат во новите верзии. Тоа не е натпревар на поштенско сандаче (.mbox) формат на датотека повеќе. MBOX да EML Конвертор може да работи само за претходната верзија (в1.0) на .IMM датотеки.

За Корисниците на IncrediMail 1.0:

Без сомнение, IncrediMail е многу интересна mail клиент, оној кој се воведува еден допир на светлината-heartedness да електронска коресподенција благодарение на неговите карактеристики за користење на различни графички и звучни ефекти во e-mail. Но функција-мудар, IncrediMail е значително инфериорни во однос на популарните mail клиенти, прави многу корисници мислете на тоа како да се изврши IncrediMail извоз на e-mail пораки за следните Microsoft Outlook увоз, и како да го направите тоа со минимум на време и напор.

IncrediMail извоз на пораки за MS Outlook увоз.

Слободен MBOX (IMM) Екстрактор

Проблемот со пренос на пораки од IncrediMail произлегува од фактот дека програмата нема вградените функции да извоз IncrediMail пораки во било кој стандарден e-mail складирање формат. Не постои дури и никаква поддршка за IncrediMail EML датотеката извоз. IncrediMail користи неслободни .imm формат за чување на e-mail, кој е модифицирана верзија на поштенско сандаче (.mbox, .mbx) формат. Дополнително, развивачите повремено се прават промени на овој формат, како резултат на што постојните имплементацијата на програмите (како што IncrediConvert) не се во состојба да се конвертира пораки зачувани во .imm формат се користи во најновите верзии на IncrediMail, како втора генерација на IncrediMail (верзија 6 и повисока програма). Оваа задача може лесно да се реши, сепак, користење на MBOX Extractor универзална конвертор, која е дел од инсталација на пакетот за Outlook Увоз На Волшебникот. Користење на MBOX Extractor, тоа е можно да се извлече пораки од .имм датотеки и нивно зачувување во .eml формат, дозволувајќи им на MBOX Extractor за да се извлече пораки од IncrediMail EML датотеки.

Да го направите ова, стартување на слободен MBOX Extractor комунални и да ги одберете .имм датотеката што сакате да го процес. За пример, чување на датотеки во Windows XP се наоѓа во директориумот:
В:Documents and Settings <корисничко име>Локалните SettingsApplication DataIMIdentities <низа од броеви>Порака Продавница (името на папката “низа од броеви” е различен на секој компјутер). Имињата на .имм датотеки одговараат на имињата на каталози во рамките на IncrediMail: Инбокс, Избришани, Спам, итн. По MBOX Extractor е направено, имате збир на .eml додадени фајлови, кои се идеални за MS Outlook увоз користење на Outlook Увоз на Волшебникот, а PST увоз алатка за пренос на e-mail пораки. За таа цел Outlook Увоз На Волшебникот има функција за создавање на нови Outlook PST датотека или ажурирање на веќе постоечки.

На тој начин, со користење на Outlook Увоз На Волшебникот и MBOX Extractor сет на алатки, тоа е лесно да се реши проблемот на IncrediMail извоз на пораки од страна на првиот вадење на IncrediMail EML-форматирана пораки и потоа пренесување ги во MS Outlook со PST увоз.

Статија опишува како да се извоз IncrediMail пораки користење на слободен поштенско сандаче за пораки екстрактор и извоз IncrediMail пораки во MS Outlook со помош на Outlook Увоз на Волшебникот