Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Најлесен и најефикасен начин за увоз EML на Outlook

Научете како што се Outlook Увоз Волшебникот може да ви помогне да се реши EML да Outlook конверзија проблем и трансфер на илјадници пораки со атачменти на PST во едно трепкање на окото. Со овој софтвер во рака, Увоз EML датотеки во Outlook станува задача било кој корисник може да се справи со.

Outlook Увоз волшебникот е сигурен, брзо и исклучително ефикасен EML да Outlook конвертор

Според независни студии, Microsoft Outlook е лидер на службените е-пошта и комуникации на пазарот на софтвер. И покрај тоа што најчесто се користи од страна на корпоративните корисници, многу од нив сметаат дека е толку згоден дека тие го инсталирате дома, како и да ги користат истите познати карактеристики и да биде во можност да остане во синхронизација со канцеларија. од MS Outlook се здобива со популарност, се повеќе и повеќе корисници го изберат повеќе алтернативни e-mail клиенти – и овој процес обично започнува со изнаоѓање на соодветна алатка способни за пренос на сите постоечки пораки на новиот систем. Од пораки може да содржат доста чувствителни и приватни информации, сигурност е приоритет број еден во овој случај. Повеќето програми за е-пошта може да се исклучи нивниот е-мејл архиви во папки полни со *.eml пораки, така што сите што треба да направите и да ги изнесувате од клиентот извор-маил и правилно увоз EML датотеки во Outlook.

На EML формат е историски развиена за Outlook Express, на “полесни” и помалку функционална верзија на Outlook. Овие датотеки се обичен текст во MIME формат содржи заглавие на пораката, тело и додатоци во неколку можни формати. Со време, форматот беше усвоен од страна на голем број на други е-мејл софтвер производители и се користи во неколку програми, така EML сега е поддржан од страна на Microsoft Windows Mail, Лилјакот, Придружба и Mozilla Thunderbird, меѓу другите. Сепак, од Outlook не го поддржува овој формат директно, корисниците не може ефикасно увоз EML на Outlook пред објавување на Outlook Увоз На Волшебникот [ ПРЕЗЕМЕТЕ ]. Овој софтвер конечно овозможија на оние кои имаат потреба од EML да Outlook конвертор за пренос на сите на нивната кореспонденција апсолутно безболно и без губење на еден бајт на нивните податоци. Тоа беше сосема пробив и мост што ги затвори јазот меѓу Outlook и остатокот на производи, зајакнување на корисниците да мигрираат на Outlook во кавга-бесплатно и корисен начин.

Outlook Увоз На Волшебникот е крајна миграција на податоците алатка која им овозможува на корисниците да увоз EML датотеки во Outlook со помош на интуитивен помошник-базиран интерфејс и само неколку кликнувања со глувчето. Програмата карактеристики многу опции за конверзија, кој дава напредни корисници флексибилност тие бараат во висок квалитет на софтвер. За сите други корисници, процесот на EML да Outlook курс, ќе биде брзо. Програмата работи со е-мејл архивата на која било големина, па ако ви треба да се увоз EML на Outlook и имаат големина XXXL папка на пораки и прилози, не грижете – програмата лесно ќе се справат со тоа. Користење на програмата бара апсолутно никакво искуство или посебни вештини – сето тоа е многу очигледен и логичен, па секој може да EML увоз во Outlook користење на Outlook Увоз На Волшебникот во ниеден момент. Outlook Увоз На Волшебникот навистина го прави процесот на мигрирање од други е-мејл клиенти на Microsoft Outlook бриз!

Увоз EML датотеки во Outlook во ниеден момент и со минимум напор

Процесот на конверзија се состои од серија на меѓусебно поврзани чекори. Сите што треба да направите е да ги пополните потребните полиња, изберете опцијата што ви треба и кликнете на “Следна” копче за да се продолжи напред.

Ако не сте подготвени да се увоз EML датотеки во Outlook, следат едноставни инструкции дадени подолу:

  1. Започнете Outlook Увоз На Волшебникот или со кликнување на нејзиното име во Програмите мени или користење на кратенки на вашиот десктоп.
  2. Наведете извор папката што ги содржи EML датотеки сакате да го конвертирате да PST. Ова може да се направи или со внесување на патот кон извор папката во “Извор папка” поле или со кликнување на копчето десно од полето и со користење на стандарден Windows папка дијалогот за избор на. Ако сте сигурни за локацијата на изворот на папката, тип на тоа во областа и програма ќе ја провери како што се тип. На “Следна” копчето ќе остане неактивен додека програмата го потврдуваат внесените пат.
  3. Од што се увоз EML датотеки во Outlook, одберете го “Најдете ELM(x) датотеки” опција под Извор Папката поле и отстранете сите други ирелевантни опции.
  4. Имајте на ум дека ако сакате да се увоз EML на Outlook и зачувување на структурата на папките, бидете сигурни дека за да се подготви на папки на вашиот хард диск однапред. Ова ќе осигура дека тие ќе бидат правилно да се конвертира во папки во дестинација Outlook PST датотека. Ако сакате програма за да пребарувате за датотеки рекурзивно, проверете ја соодветната опција.
  5. Откако сте го избрале типот на фајл на програмата треба да побарате и да се на “Следна” копчето е активен, кликнете на неа за да продолжи со следниот чекор на увоз на волшебникот.
  6. Програмата пребарува за датотеки во наведената локација (можете да ја прекинете пребарувањето на огласите во секој момент со кликнување на “Докторант” копче) и ги прикажува резултатите од пребарувањето. Можете да го отстранете непотребни датотеки рачно или користење Проверете ги Сите/Отстранете Сите копчиња на врвот од прозорецот. Откако ќе се направи, продолжи со следниот чекор на процесот на увоз со кликнување на “Следна” копче.
  7. Outlook Увоз На Волшебникот нуди многу за обработка на податоци опции и филтри што можат да се користат за фино подесување процесот на увоз. Можете да го користите една од достапните мемории или изберете custom settings. Ако не сте сигурни за прилагодувања ќе треба да се избере да увоз EML на Outlook, само да се остави непроменет и продолжи со следниот чекор од волшебникот за.
  8. Изберете дестинација за складирање на увезените податоци. Ова може да биде или стандардно Outlook складирање, еден постоечките PST датотека или нов PST датотека. Ако една PST датотека е заштитена со лозинка, вие’ќе треба да ја внесете лозинката во соодветното поле над дестинација на датотеката поле. Откако ќе се направи, кликнете “Започнете” за да го стартувате EML да Outlook процесот на конверзија.
  9. Крајниот чекор од волшебникот ви овозможува да ги погледнете во дневникот на увоз сесија на програмата има само што ги заврши.

За повеќе информации на увоз EML датотеки во Outlook и користење на Outlook Увоз на Волшебникот, видете на официјалниот сајт и на видеото подолу. Тој содржи преглед на Outlook Увоз на Волшебникот за функции и покажува како да се увоз EML на Outlook во најефикасен начин.