Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Увоз e-mail од Windows Vista-Пошта во Outlook Microsoft користење на Outlook Увоз на Волшебникот

Outlook Увоз На Волшебникот е софтвер што беше наменета да се стави eml датотеки во MS Outlook, вклучувајќи ја структурата на папки. Eml увоз на софтверот работи како што eml да pst конвертор, лесно трансфер eml датотеки во Microsoft Outlook. На Outlook Увоз На Волшебникот ќе ви помогне во случај ако сакате да конвертирате и увоз пораки од Vista, Windows Mail да Microsoft Outlook.

Каде Windows Mail продавници e-mail?

Како да ги најдете и да се претворат во Outlook PST?

Windows Mail користат поединечни EML датотеки за да зачувувате секоја e-mail.
Тие обично се сместени во:
В:\корисниците {вашето корисничко име на сметка}\ Microsoft прозорецот AppData Local… Mail Local Folders account.oeaccount датотека

За да пребарувате на оваа папка ќе треба да имате администраторски права на вашиот систем, ве молиме бидете сигурни дека ќе го вклучите покажи скриени датотеки и папки и одштиклирајте го Кријат екстензии за познати типови на датотеки пред да барате датотеки.

Увоз на Vista-Пошта EML датотеки во MS Outlook

Можете да креирате директориумот дрво и место EML датотеки таму

Ако сакате да се увезе куп на е-пошта датотеки во зависност од Windows папките со пошта во структурата, тогаш треба да се создаде дрво на директориумите, потоа ставете EML датотеки во зависност од структурата. Ако направите резерва на eml датотеки веќе се организирани во директориумот дрво, ou само треба да се внесуваат целата структура во MS Outlook.

  1. Стартување на Outlook Увоз волшебникот софтвер
  2. Изберете извор папка. Тоа може да биде главната складирање Windows Mail. избрани, или root директориумот на создадениот папки и датотеки eml структура и притиснете на копчето Следно.
  3. Програмата ќе скенира секоја папка на даден директориум на дрвото и да се најде на EML и MSG датотеки.
  4. Притиснете Следна копчето.
  5. Го конфигурирате Outlook Увоз на филтри и опции.
  6. Одберете ја дестинацијата како PST датотека или стандардно Outlook складирање
  7. Во следниот чекор Outlook папка структура ќе се создаде од страна на Outlook Увоз на Волшебникот
    автоматски и e-mail пораки и додатоци, ќе бидете сместени во соодветната папка на оваа структура.

Увозник операција од Windows Mail на MS Outlook PST е направено.
Како да го користите Outlook Import Wizard за да ги промените e-mail клиент на MS Outlook?

Outlook Увоз на Волшебникот може да ви помогне за увоз на E-mail датотеки на Vista-пошта клиентот да Outlook PST складирање