Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Како да увоз на индивидуални пораки од Thunderbird на Outlook

Јас се користат Thunderbird за неколку дена, и сега би сакал да се префрлат на Outlook. Јас извезуваат индивидуалните пораки кои што се потребни од Thunderbird во eml датотеки. Сега, како можам увоз оние во Outlook користење на Outlook Увоз на Волшебникот?

Јас се користи член за како да извезува пораки од Thunderbird да eml датотеки и зачувани сите мои Thunderbird e-mail од .mbox да eml датотеки со користење слободен MBOX да EML конвертор.

Да се стави на куп на eml датотеки во Outlook папка ве молиме направете го следново:

E-mail ќе биде ставен на една папка, додека увозот на

  1. Стартувај Outlook Увоз на Волшебникот комунални
  2. Изберете папка како извор локација на eml датотеки извезуваат од Thunderbird
  3. Одберете пораки кои треба да бидат увезени или притиснете Следна копчето за увоз на сите пораки
  4. Изберете и се применуваат options претходно наместени за увоз на Thunderbird пораки, и притиснете Следна копчето
  5. Одберете ја дестинацијата како стандардно Outlook складирање или самостојни PST датотека
  6. Се кандидира на увоз на постапката

Ве молиме имајте во предвид – вие треба да изберете соодветен RFC формат пред да се извоз eml датотеки од Thunderbird.

Да се стави на дрво на папки и пораки во Outlook ве молиме направете го следново;

Youu треба да се создаде директориум структура, на вашиот хард диск

Се создаде соодветните директориум структура (папки дрво) на вашиот хард диск и место на датотеки според структурата (организирање на нив). Процесот на чекорите опишани abow за увоз на целото дрво на папки за да Outlook и место eml датотеки во соодветни папки. Outlook Увоз на Волшебникот ќе ги создаде папки и потпапки структура за eml датотеки и место на пораки во согласност со структурата.

Outlook Увоз На Волшебникот е алатка која е наменета да трансфер eml датотеки во Outlook PST складирање зачувување на папки структура. Eml увоз софтверска алатка работи како eml2outlook конвертор, лесно трансфер eml датотеки во Microsoft Outlook. Outlook Увоз на Волшебникот ќе ви помогнат во случај ако сакате да се увезе индивидуални пораки од Thunderbird или Лилјакот да Outlook.

Прочитајте како да извезува пораки од Outlook и да ги увоз Во Thunderbird со помош на Outlook Извоз Wizard