Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Волшебникот Outlook Обнова прикажува порака "Нема доволно слободен простор на дискот на располагање". Дали ова значи дека јас можам да’т фикс PST датотека штета?

Оваа статија објаснува што пораката “Не е доволно слободен простор на дискот се достапни,” која понекогаш во текот на користењето на наплата на волшебникот, значи и што да направам во врска со тоа. На статија опишува и како оваа порака обиди да се влијае поправите PST датотека штета и какви активности треба да се преземат за да успешно поправка PST датотеки.

пред ослобудвање на PST датотека, Волшебникот Outlook Обнова потврдува дека има доволно слободен простор на дискот на корисниците наведени на дискот, за да ги зачувате резултатите – а обнови PST датотека. На PST големина е пресметана однапред, со цел да бидете сигурни дека процесот на обновување не е прекината, и така што обнови PST датотеката се сигурни да ги собере на диск. Ова исто така се должи на фактот дека PST големина по закрепнувањето често се докажува да биде поголема од големината на оригиналот оштетени PST датотека (разликата зависи од степенот на оштетување).

Доколку при користење на Изгледите За Обновување Wizard можете да го видите порака “Не е доволно слободен простор на дискот се достапни” (на првата страница од волшебникот по одредување на место за да се спаси обнови PST датотека), не постои причина да се откажат од вашите напори за да поправите PST датотека штета. Сите што оваа порака значи дека на PST датотека што ќе се планира да се опорави е поголем од износот на просторот на располагање на одбраната диск или одбраната локација не може да се користи за да напишете санираат PST датотека. Со цел да се добие околу ова и успешно поправка PST штета, вие едноставно треба да одберете друга локација која е напишете от или да се направи повеќе слободен простор на дискот на располагање:

  • Обидете се да се слободен простор на дискот со бришење на непотребни датотеки.
  • Избриши привремени датотеки со користење на Disk Cleanup за комунални услуги вклучени со Windows.
  • Напишете резервна копија на .pst да отстранлив диск (по можност флеш диск), избришете оштетени PST датотека од вашиот хард диск, и потоа обидете се да се опорави на вашите Лични Папки датотека со избирање на примерок на надворешен уред како извор. Можете да ги зачувувате обнови PST датотека за секој фолдер на вашиот хард диск или директно на стандардно PST папка.

Важно! Без разлика што, ги поттикнуваме сите корисници да направите резервни копии на оштетени PST датотеки пред почетокот на процесот на обновување.

Ако има доволно простор на дискот за обнови PST датотека, процесот на фикс PST датотека штета треба да одам одчленувањето.