Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Mozilla Thunderbird на Outlook Увоз.

Како да се извоз на е-маил пораки од MBOX формат на Mozilla Thunderbird да EML датотеки и да ги увоз во Microsoft Outlook.

ВНИМАНИЕ! Ние сме целосно редизајниран Слободен MBOX Extractor значи препорачливо е да користите нова верзија наместо опишани во член. Кликни тука за да прочитате повеќе за новата верзија на MBOX Extractor опис.

Mozilla Thunderbird продавници пораки во од .mbox формат. Microsoft Outlook продавници пораки .pst складирање на податоци датотеки. Двете email софтвер не се компатибилни, но, ние може да се направи нешто. Сите ние треба да направите, тоа’s извлече пораки од .mbox формат и да ги конвертирате во eml и потоа, увоз eml датотеки во Outlook. Сите e-mail пораки за сметка на Thunderbird се чуваат во поддиректориум по името на серверот за mail. За пример: ако имате Yahoo POP3 сметка тоа ќе се создаде pop.yahoo.com поддиректориум во папка со Пошта. Вашите пораки ќе бидат сместени во посебни датотеки со папки име и нема наставката нарекува mbox датотеки. За пример, папката inbox (примени) ќе се вика “Инбокс.” без продолжување. Ако имате повеќе од една сметка со истиот сервер за пошта Thunderbird додава суфиксот. Значи вашиот втор yahoo webmail сметка за да може да биде зачувана во поп.yahoo.com-1. Истото се случува ако имате повеќе сметки со истата ПОП или IMAP сервери, иако тоа е помалку честа.

Ова се потребните чекори што треба да се преземат:

Outlook Увоз на Волшебникот вклучува посебни бесплатна алатка за да се извлече eml датотеки од mbox папки. На MBOX-пошта Extractor вклучени на Outlook Увоз на Волшебникот installer, но вие може да преземете и да користите одделно.

1. Конвертирате сандачиња складирање папки за да eml датотеки

Се извлече пораки од mbox датотека за да eml датотеки користејќи Слободен MBOX да EML комунални. Вие само треба да кликнете на “MBOX да EML Конвертор” кратенка на Outlook Увоз на Волшебникот програма група за стартување на конверторот потоа кликнете Додај копчето и изберете mbox датотека или повеќе датотеки за екстракција, потоа кликнете на Процесот копчето и одберете ја дестинацијата директориумот каде сакате да ги зачувате извлечена eml датотеки. Програмата ќе процесот на екстракција. Процесот може да потрае некое време.

Сега e-mail се извезуваат од Thunderbird да EML датотеки и може да бидат увезени во Outlook користење на Outlook Увоз На Волшебникот кој е дизајниран да ги конвертира и увоз eml датотеки во Microsoft Outlook.

MBOX да EML Конвертор

MBOX-пошта Extractor – MBOX да EML Конвертор

2. Трансфер eml датотеки во Outlook

Се кандидира на Outlook Увоз На Волшебникот комунални услуги и одберете PST датотека или стандардно Outlook складирање како дестинација. Ако е заштитен со лозинка, тогаш ќе треба да наведете лозинка за дополнително. Потоа одберете Главната папката каде што EML датотеки се зачувани. Кога EML да Outlook PST конвертор се заврши директориум скенирање ќе бидете во можност да изберете или да го откажете одбирањето eml датотеки за увоз. Притиснете “Започнете” копче и Outlook Увоз На Волшебникот ќе увоз избрани eml пораки на MS Outlook или избрани PST датотека.

Пред да започнете увоз може да создаде структурата на папки и под-папки во вашиот фајл системот и организирање на eml датотеки, потоа увоз структурата на eml датотеки и папки во MS Outlook. Дополнително може да бидат заинтересирани да прочитате написот за мигрирање од thunderbird на Microsoft Outlook.

Ако имате Unix систем или на Apple MAC PC, можете да го користите специјални add-on за да се извлече eml датотеки од mbox складирање:

За да ја инсталирате Увоз Извоз Thunderbird продолжување, следете го овој постапка:
  • Преземете посебна xpi датотека, десен клик на линкот и изборот на “Зачувај цел како”
  • Се кандидира на Thunderbird, одберете “Алатки” потоа да го изберете “Додатоци” (или “Екстензии”) и кликнете на “Инсталирајте”
  • Трансферот на xpi датотека сте ја превзеле и следете ги инструкциите
  • Рестартирајте Thunderbird
  • Користите следниве опции, за да го спаси пораки од thunderbird да EML датотеки:
    Менито Tools > ImportExportTools или Датотека со мени > Ги зачувате одбраните пораки

После тоа ќе бидете во можност да го користите Outlook Увоз на Волшебникот за увоз на eml датотеки во Outlook на Windows систем.

Забелешка: Thunderbird продавници Е-бази на податоци во папка на профилот:
%USERPROFILE DataThunderbirdProfiles% апликација<сите броеви>.стандардноMail
Се однесуваат на совети на системот за опис на% USERPROFILE% работа;
Ако сакате да пребарувате на овој директориум со користење на Windows Explorer, можеби ќе треба да ги прилагодувате поставките на Windows Explorer за да покаже скриените датотеки – папката Податоци за апликацијата е скриена од поглед стандардно. Во внатрешноста на овој профил папката која треба да се најде под-фолдер за секоја Thunderbird e-mail сметки и уште еден за “Локални Папки”. Секој од тие содржи еден куп на датотеки со имиња појавување на вашиот Thunderbird папка имиња.