Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Извозот E-mail пораки Од Apple Mail и извоз на MS Outlook

Статија опишува како да се извозот e-mail пораки од Apple Mail, зачувајте ги во посебна .eml, .emlx датотеки или .mbox поштенски сандачиња и како да увоз зачувани на e-mail од Apple Mail пораки на Microsoft Outlook.

Ако сакате да се пренос на e-mail пораки од Apple Mail .Стан во Microsoft Outlook, тогаш прво што треба да ја снимите e-mail како посебни датотеки на .emlx формат (или .eml датотеки). Речиси сите e-mail клиенти треба да се поддржуваат оваа функција, па "Епл" Пошта може да…
По дифолт Пошта за Mac OS X продавници пораки во посебни датотеки на .elmx формат наместо едно поштенско сандаче .mbox датотека. Сепак Mac Пошта исто така, може да се создаде .mbox датотеки со извезува пораки. Така, како да увоз пораки од Apple Mail да Outlook?

Постојат две сценарија:

Секоја ситуација може да се користи одделно. Првиот може да се изврши побрзо потоа вториот.

За да ги зачувате Mac Mail пораки како .mbox датотека можете да го направите следново:

  1. Одберете e-mail пораките што сакате да ги зачувате во датотеката на .mbox формат
    (можете да ја користите Командата+за извоз на целата папка)
  2. Оди на Датотека menu (мени) и изберете Зачувај Како… мени ставка
  3. Внесете име за вашиот .mbox датотека
    (стандардно име на датотека е предмет на првата порака, но, ова не’t значи дека треба да ја зачувате секоја порака посебно)
  4. Одберете ја целната место, каде сакате да ја зачувате .mbox датотека
  5. Одберете Формат: Суровини Порака Извор тогаш Зачувајте

Резултатот ќе биде зачувана како датотека на .mbox формат, содржи MIME прилози.

Статија опишува како да се извоз на e-mail пораки од Apple Mail, зачувајте ги во посебна .eml, .emlx датотеки или .mbox поштенски сандачиња и како да увоз зачувани e-mail пораки од Apple Mail пораки на Microsoft Outlook.