Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Како да увоз на датотека на било кој формат во една Outlook прилог?

Научете како што се Outlook Увоз Волшебникот може да ви помогне во конвертирање на поставување на фајлови на вашиот КОМПЈУТЕР во Outlook прилози, што станува удобен Outlook бекап алатка и што ќе ви овозможи да одржите вашиот често се користи датотеки во некоја папка со пошта на вашиот избор. Со Outlook Увоз на Волшебникот можете лесно да ги пренесувате датотеки зачувани од Excel да Outlook или од Зборот да Outlook, дури и PDF на Outlook или било која друга датотека.

Датотека со прилози секогаш биле дел од соодветните e-mail пораки. Вие може само да кажам ако има еден прилог во пораката со гледање за еден мал хартија клип иконата веднаш до името, кој го направи пребарувањето за специфични прилог прилично време и збунувачки. Сепак, постојат многу ситуации кога способност за брзо да се лоцираат, отворете ја или препратете некој одреден прилог ќе дојде во исклучително корисна. За пример, ако имате голем број на стандарден документ шаблони или цена листи кои ќе го испрати на повеќе приматели на редовна основа, вие може да сакате сите нив да бидат физички се наоѓа во еден од вашите Outlook фолдерите за олеснување на пристапот и комуникации. Вие исто така може сакаат вашите често користените документи да бидат зачувани во една PST датотека и да бидат заштитени со лозинка заедно со вашите контакти и комуникација. Сето ова може да се направи до одреден степен користење на out-of-the-box Outlook функционалност, но, ако сте во потрага за една навистина елегантно решение на овој проблем, треба Outlook Увоз на Волшебникот.

Избраната опција ви овозможува да увоз на датотеки од било кој тип да Outlook.

Outlook Увоз Волшебник ќе ви помогне да се претвори секоја датотека (Excel, Зборот, PDF и сл.) на вашиот КОМПЈУТЕР во Outlook прилог

Outlook Увоз Волшебник ви овозможува да изберете било која датотека (Зборот, Excel, PDF или било која друга) на вашиот хард диск и лесно да се конвертира во еден прилог во Outlook. На датотеката нема да биде дел од секоја порака, но, ќе биде прикажан во листа на пораки како самостоен објект. Очигледно, можете да се конвертира целиот папки на Excel, Збор или други фајлови на вашиот HDD и да добиете на нивните копии во форма на Outlook прилози кои живеат во посебни папки на вашиот Microsoft Outlook. Ова е многу погодно за организирање на архивите на доверливи документи во една заштитена и безбедна PST датотека, создавање на Outlook копија на документи, или, едноставно, за создавање на лесен-за-пристап до складиштето на често користените документи право во вашиот Outlook, на тој начин се осигура дека се уште ќе имаат брз пристап до нив, без разлика каде и да одите со вашиот лаптоп.

Користете го вашиот Outlook фолдерите за зачувување на најчесто користени Outlook прилози

Како и повеќето други операции во Outlook Увоз на Волшебникот, задачата на конвертирање на датотеки (Зборот да Outlook, Excel да Outlook, PDF на Outlook) во Outlook прилози е snap – можете да увоз на прилогот податоци користејќи неколку кликнувања со глувчето. Процесот е многу едноставен и се состои од следниве чекори:

 1. Почнете Outlook Увоз на Волшебникот од страна на кликнете на нејзиното име во Програмите menu (мени) или со кликнување на кратенки на вашиот десктоп.
 2. Наведете ја папката што ги содржи датотеките што сакате да креирате Outlook бекапод. За да го направите тоа, или внесете ја патеката на папката рачно или употреба на стандарден Windows дијалог кој може да се отвори со кликнување на копчето десно од “Извор Папка” поле.
 3. Проверка на “Најдете датотеки од било кој тип” опција да се направи програма вклучуваат датотеки од било кој тип на увозот избор.
 4. Чекај за програмата за скенирање на избраната папка и да покаже листа на датотеки со тоа успеа да се најде. Можете да кликнете “Докторант” во било кој момент за да го стопирате пребарувањето процес или отштиклирајте ги датотеките што не’t треба да увоз еднаш на барање на работа е над. Откако ќе се направи, кликнете “Следна” за да продолжите со наредниот чекор.
 5. За увоз опции на екранот, оставете сè непроменет. Речиси сите од овие опции се наменети за е-маил пораки и ќе не влијае на Outlook прилог увоз процес. Можете да, сепак, употреба големина- и датум-врз основа на филтри за да го стесните изборот.
 6. Следниот чекор на Outlook бекап волшебник ви овозможува да изберете дестинација локација за увезената Outlook прилози. Можете да увоз на прилогот податоците во една од трите начини:
  1) додавање на податоци за постоечките PST датотека,
  2) додавање на податоци на стандардните Outlook складирање,
  3) додавање на податоци до нови PST датотека.
  Откако ќе се направи, кликнете на “Заврши” копче. Неколку секунди подоцна, Outlook Увоз на Волшебникот ќе се прикаже прозорецот со листа на вашиот Outlook фолдерите (ако сте го одбрале на “Користете стандардно Outlook складирање” опција порано). Направите вашиот избор и кликнете “ОК” за да започнете вистински увоз процес. Ова се заклучува на Outlook прилог конверзија постапка.
 7. На програмата ќе увоз на прилогот податоци и да покаже дневник на конверзија операции извршени во текот на тековната увоз сесија.

На слика го илустрира како увезени датотеки ќе бидат прикажани во внатрешноста на MS Outlook.

Откако конверзија постапката е завршена, можете да започнете со вашиот Outlook за да ги видите датотеките што се увезуваат во соодветните папки. Сега тие можат да се управува на ист начин можете да управувате со било какви други предмети во Outlook.