Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Автоматски се извлекуваат Outlook item type recognition или: Зошто ви треба Autodetect функција?

Оваа статија опишува главните идеи зад функционирањето на автоматска Outlook објект тип признавање функција, “Автоматско детектирање,” во Outlook Извоз Wizard, како и начини да се користи кога извозот Outlook податоци.

PST датотеки амбалажа e-mail пораки, контакти, од календарот и други видови на Outlook податоци. Секој од овие типови има свој формат (за пример, .порака за e-mail пораки), додека .pst датотеки се еден вид на архивската комбинирање на овој сет на податоци во еден единствен субјект за standardizing информации за складирање во единствен формат. И ако Лични Папки датотеки се архиви, треба да постои “archiver” да ви помогне да сплит PST датотеки во овие одделни видови. Outlook Извоз Волшебникот е одлична алатка за оваа задача, како оваа Outlook extractor со својот вграден-во Autodetect функција може да сплит PST датотеки во нивните компоненти, вадење на нивните податоци “како што е” без претворајќи ги во друг формат.

Во срцето на Autodetect опција е паметен анализа мотор кој може да се препознае некој Outlook објект од тип. Кога Autodetect опција е вклучен, Outlook Извоз Wizard ќе извоз пораки во мајчин .msg формат, екстракт контакти како vCard (.vcf) виртуелен бизнис картички и екстракт од Outlook календар настани во vКалендар (.вредносни синџири) формат. Други Предмети Outlook (белешки, агенда записите) ќе биде зачувана како датотеки со .msg продолжување, бидејќи овој формат е универзален за речиси секој вид на Outlook објект. Ако Белешка објект, за пример, е извлечена од .pst датотека во формат на порака, потоа следниот пат дека датотеката на тој начин создадена е отворена, сите Забелешка’s полиња со информации ќе се задржат своите вредности и да бидат прикажани во белешка формат.

Вклучување на Autodetect опција има смисла во случаи кога е потребно да се сплит PST датотеки во посебни датотеки без да се менува нивниот формат. За пример, за да уредите зачувуваат информации или ако сакате да подоцна merge PST додадени фајлови во еден (можете да ги користите Outlook Увоз На Волшебникот за увоз на e-mail). Outlook Извоз Wizard не само извоз пораки, се контакти и белешки брзо и проблем-бесплатно, но, тоа, исто така, ќе трансфер на Outlook директориум структура во Windows Explorer, кој не може да се направи со користење на MS Outlook’s вграден извоз карактеристики.

Ако, наместо autodetection функција, да се избере целна формат, тогаш сите извезуваат Outlook објект датотеки ќе конвертира во соодветниот тип на датотека.