Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Earthlink поштенско Сандаче за Пораки Извоз на Outlook

Како да извезува пораки од Earthlink Поштенско Сандаче и нивно зачувување на датотеки на EML формат?

Повеќето e-mail на софтвер го поддржува влечи-n-drop операцијата, така можете да одберете една група на пораки и повлечете ги на работната површина, или папка.

Ако имате работа Earthlink софтверот инсталиран на вашиот компјутер, може да се обидете следниве чекори за да се извоз пораки да датотеки на EML формат:

  1. Отворете EarthLink Поштенско Сандаче и кликнете на Инбокс.
  2. Рачно одберете една група на пораките што сакате да ги зачувате. Препорачливо е да изберете не повеќе од 20 пораки во време за овој процес. Можете да кликнете на врвот повеќето еден, а потоа држете го притиснато Промена копчето додека кликнување на bottommost еден за да изберете повеќе пораки во еден потег.
  3. Кликнете со десното копче на глувчето на избраната група на пораки и изберете “Напред” опција. Ова ќе создаде е-маил кој содржи пораки што сте ја избрале како прилози.
  4. Впишете го името за порака во ‘Предмет‘ поле (овој чекор е потребно).
  5. Не’т испратите порака, само затворете го.
  6. Earthlink ќе ве прашува да ја зачувате пораката како Нацрт, се потврди дека со притискање на Да.
  7. Најдете E-mail порака во вашето Drafts (недовршени) папката и кликнете на него еднаш да се потенцира тоа, но, не’т двојно кликнете на него за да ја отворите во вториот прозорец.
  8. На EarthLink Поштенско Сандаче Лента Со Мени, одберете Датотека -> Зачувај Како. Го смените типот на датотека да .EML во Зачувате прозорецот, даде датотека име и зачувајте го во во некоја папка на вашиот избор.
  9. Повторете чекори се додека не сте го зачувале сите пораки што сакате да ги извезете.

Сега можете да увоз на EML датотеки зачувани од Earthlink во Outlook.

Се кандидира на Outlook Увоз На Волшебникот и одберете ја целната. Изберете извор папката каде што е EML датотеки се наоѓа. Конфигурирање на опции ви се допаѓа и да ја стартувате увоз. Можете да прочитате повеќе во Outlook Увоз на Волшебникот за користење настава.