Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Како да конвертирате vCard да Outlook користење на Outlook Увоз на Волшебникот?

Научете како што се Outlook Увоз Волшебникот може да се користи за vcf да Outlook конверзија и тоа како може да се увоз vcard датотеки со контакти од други програми на Microsoft Outlook. Овој удобен vcf конвертор ќе ја пренесе сите на вашите контакти во неколку секунди.

Зошто би треба да се увоз vCard да Outlook вкупно?

vCard е универзално прифатен формат за електронски бизнис картички се користи од страна на илјадници апликации, големи и мали, за чување и размена на контакти и податоци поврзани со. Овие датотеки може да биде лесно во прилог на e-mail, испратени преку IM агент или да се пренесува на друг начин буквално во секунди, благодарение на нивните компактни димензии. Типичен *.vcf датотеката може да содржи имиња, адреси, телефонски броеви, пораки, IM детали, URL’s, логоа, фотографии, аудио снимки и други елементи кои може да се користи за да се опише лице или компанија. VCard формат е исто така често се користи на мобилни телефони за размена на контакти помеѓу уреди.

Овој формат е често се користи од апликациите наместо CSV, што е помалку разноврсна и функционална. Ако вршите миграција од Lotus Notes да Outlook или со користење на vCard формат пренесување контакти од Outlook Express до Outlook, можете да се постигне оваа задача, многу полесно користење на Outlook Увоз на Волшебникот и користење на своите vCard да Outlook конверзија способности. Процесот на увоз е исклучително едноставен и очигледен, така ќе го освои’т е потребно многу време за да се дојде на работа, и ќе не треба некои посебни вештини, или претходната vcf да Outlook конверзија искуство. Само следете ги инструкциите на екранот и кликнете на вашиот пат кон финалниот чекор од волшебникот за.

Како Увоз на Волшебникот може да ви помогне да увоз vCard со само неколку кликнувања со глувчето

Прво на сите, бидете сигурни дека контакти во извор на апликација имаат сите потребни полиња се пополнети и генерално се подготвени за vCard да Outlook конверзија. Процесот е многу едноставна и се состои од следниве чекори:

 1. Почнете Outlook Увоз на Волшебникот од страна на кликнете на нејзиното име во Програмите menu (мени) или со кликнување на кратенки на вашиот десктоп.
 2. Наведете ја папката на програмата треба да се погледне за *.vcf датотеки во. За да го направите тоа, или внесете ја патеката на папката рачно или употреба на стандарден Windows дијалог кој може да се отвори со кликнување на копчето десно од “Извор Папка” поле.
 3. Проверка на “Најдете VCF датотеки” опција само за да се исклучат други типови на датотеки од изборот.
 4. Чекај за програмата за скенирање на избран диск. Доколку датотеката не е пронајдена, тоа ќе биде прикажано на екранот веднаш и ќе бидете во можност да го прекине пребарување процес со кликнување “Докторант“.
 5. Откако на барање на работа е над, изберете или да го откажете одбирањето на датотеките што сакате да го увезете со проверка кутии од спротивната страна на соодветните имиња на датотеки.
 6. За увоз опции на екранот, оставете сè што е. Овие опции се наменети за е-маил пораки и ќе не влијае на VCF да Outlook процесот на конверзија.
 7. Следниот чекор на VCF конвертор ви овозможува да изберете дестинација локација за увезените контакти. Можете да увоз vCard податоците во една од трите достапни начини:
  1) додавање на податоци за постоечките PST датотека, 2) додавање на податоци на стандардните Outlook складирање, 3) додавање на податоци до нови PST датотека.
  Откако ќе се направи, кликнете “Започнете” за увоз vCard да Outlook.
 8. На програмата ќе увоз vCard податоци и да покаже дневник на конверзија операции.

Како што гледате, Outlook Увоз на Волшебникот е удобен и лесен-за-користење VCF конвертор тоа ќе ви помогне да пренесувате контакти што се зачувани во vCard *.vcf формат на Outlook и ќе бидете сигурни дека секое поле е претворена правилно.

Научете како што се Outlook Увоз Волшебникот може да се користи за vcf да Outlook конверзија и тоа како што може да увоз vcard датотеки со контакти од други програми на Microsoft Outlook. Овој удобен vcf конвертор ќе ја пренесе сите на вашите контакти во неколку секунди.