Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Не може да се отвори PST датотека, дали ова значи дека моите податоци датотеката е расипана?

Оваа статија опишува типична проблеми кои се јавуваат кога корисниците не може да се отвори PST датотеки со MS Outlook податоци, сепак, Лични Папки датотека е не оштетени и не не треба да се обнови.

Често за одредени причини тоа се случува дека корисниците не може да се отвори PST датотеки. Корисниците веднаш мислат дека тие се занимаваат со оштетени PST датотека и да започнете да пребарувате за PST закрепнување алатка. Но, пред почетокот на поправка PST датотеки кои се “оштетени,” важно е да бидете сигурни дека тие се, всушност, оштетени. А PST грешка може да резултира кога правилата за работа со таквите датотеки се повредени.

  • Повеќе корисници или програми не може да се отвори PST датотеки или да работат со нив истовремено.
  • Ако тоа е неопходно за да пристапите или отворете PST датотеките со податоци на мрежата на диск или на друг компјутер, затворете ги сите програми кои би можеле да бидат користење на датотеката што треба и потоа да се обидете да ја отворите датотеката после тоа.
  • Се обидувам да се отворете PST датотеките со податоци зачувани на read-only диск ќе предизвика грешка.
  • Фајл системот грешки како Циклична Вишок Грешка.
  • Тоа е можно да се отворете PST датотеките на мрежата на диск само ако читај/пишувај дозвола е дадена. Дополнително, Лична Папки датотека може да се отвори само еден корисник одеднаш.
  • Во постарите верзии на Microsoft Outlook (верзии 97-2002) не може да се отвори PST датотеките со податоци во новиот “Microsoft Outlook Лична Папки датотека (.pst)” формат, или Уникод PST формат, како тоа исто така се нарекува. Уникод PST поддржува повеќејазична Unicode податоци и нуди широка простор за чување на предмети и папки, но, не е компатибилен со претходните верзии на MS Outlook. Ако тоа ќе биде потребно да оди напред отворете PST датотеки во претходните верзии на MS Outlook, зачувајте ги во “Microsoft Outlook 97-2002 (.pst) Лични Папки датотека” формат.

Ако не може да се отвори PST датотеки, дури и откако сите од горенаведените препораки, Лични Папки датотека во прашање е навистина оштетени. Постои едноставна, ефективна PST закрепнување алатка да поправка PST датотеки: Изгледите За Обновување Wizard.

Оваа статија опишува типична проблеми кои се јавуваат кога корисниците не можат да се отвори PST датотеки со MS Outlook податоци, сепак, Лични Папки датотека не се оштетени и не треба да се обнови.