Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Користење на серија на владата за Outlook e-mail увоз

Како да увоз-маил датотеки од различни папки во една PST датотека?

Постојат голем број на корисници во нашата корпоративна мрежа и сите тие имаат различни e-mail клиенти до продавница mail: Windows Mail, Mac Пошта и други. Јас сум систем администратор и треба да се соберат и зачувување пораки на сите наши корисници компанија. Се што е можно за да се автоматизира EML, EMLX и MSG додадени фајлови: увоз на на различни корисници од различни мрежни локации во еден локален PST датотека?

Оваа операција е можно Со Серија На Владата. Вие’ќе поминат некое време на направи серија листа, и ќе имаат можност да се изврши серија работа секој пат кога ќе треба тоа.

Да увоз пораки се чуваат во различни папки во една PST датотека ве молиме направете го следново:

 1. Почнете Outlook Увоз На Волшебникот.
 2. Кликнете “Серија На Владата” на првата страница од Увоз на волшебникот.
 3. Кликнете “Пребарувате” и одберете една од фолдери кои продавници e-mail датотеки. Можете да наведете највисоко ниво папка, сите потпапки ќе бидат увезени според нивната структура.
 4. Програмата автоматски ќе се пополни излезната датотека име, преименување на излез PST датотека ако е потребно.
 5. Им овозможи опција “Поправи го името на датотеката” за да се избегнат понатамошни промени на излез PST име на датотека.
 6. Кликнете на “Додај” копче за да додадете избраната вредности во серија за обработка листа.
 7. Повторете ги чекорите #3 и #6 онолку пати колку што е потребно за да ги пополните серија листа.
 8. Зачувување на серија листа датотеки за употреба во иднина со кликнување на “Зачувајте” копче.
 9. Притиснете го “Опции” копчето и конфигурирање на потребните опции.
 10. Кликнете на “Започнете Серијата” копчето и да чекаат до крајот на серијата обработка на.
 11. За да се вратите во нормалниот режим, употреба на “Излез Серија На Владата” копчето на долниот панел.

Ве молиме имајте на ум дека повеќето од валидација проверки се оневозможени во серија на владата. Вие треба да бидете сигурни дека избраните папки се достапни за читање, дека има доволно простор на дискот за да креирате и додадете PST датотека, итн.

Како да увоз на датотеки порака од различни папки во различни PST датотеки?

Ако сакате да увоз на датотеки на е-маил различни PST датотеки, морате да го наведете името на поединецот излез PST датотека за секоја линија на серија листа.

Да увоз пораки од различни папки во различни PST датотеки, да го направите следново:

 1. Почнете Outlook Увоз На Волшебникот.
 2. Кликнете на “Серија На Владата” копчето на првата страница на Увоз алатка.
 3. Кликнете на “Пребарувате” копче и одберете една од фолдери кои складирање на е-маил датотеки.
 4. Програмата автоматски ќе се поттикне излез PST име на датотека, преименување на излез PST датотека ако е потребно.
 5. Кликнете на “Додај” копче за да додадете избраната вредности во серија листа за серија за обработка.
 6. Повторете ги чекорите #3, #4 и #5 онолку пати колку што е потребно за да ја пополните серија листа.
 7. Спаси серијата вработување датотеки за употреба во иднина со кликнување “Зачувајте” копче.
 8. Притиснете го “Опции” копчето и конфигурирање на потребните опции.
 9. Кликнете на “Започнете Серијата” копчето и да чекаат до работа на серија на владата ќе бидат завршени.

На програмата ќе ве извести за успешно завршување на серијата обработка на. Можете да комбинирате две опишани сцени заедно. Имајте на ум дека ако се утврдат имињата на постоечките PST датотеки, тие ќе бидат додадени секој пат кога ќе се кандидира на владата на серијата. Имињата на PST датотека може да се коригира директно во серија листа, само кликнете на ред и измените излез PST име на датотека. Не заборавајте да го спаси серија листа откако тоа се смени.

Како можам брзо да отворите датотека со серија листа?

Зачуваните Серија Листа датотека може брзо да се отвори и да се користи во Outlook Увоз На Волшебникот со двоен-клик. Програмата ќе биде извршена, тоа ќе го отворите одбраниот серија листа датотеки и да одат во Серија На Владата. Можете веднаш да притиснете на “Започнете Серијата” копчето за да се кандидира на серија работа.

Може ли да уредувате список со серија надвор од програмата?

листа серија има обичен текст формат со еден тип на раздвојувачот (знакот за еднакво), па лесно можете да ја промените листата серија датотека во било кој текст едитор. Секоја линија на листа на серија датотека треба да се состои од вредностите на Извор Папка и излезната датотека одделени со еднаква (=) знак.

Режим на серијата е достапна само во лиценцирани верзии на софтвер како на сајтот или претпријатија.