Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Што се “Прилози” и “Фајл Големина” групи на прилагодувања за? Како можам да се извлече прилози од Outlook PST фајлот?

Подолу е опис на “Прилози” и “Фајл Големина” групи на опции во Outlook Извоз Волшебникот за кога ќе сакате да филтер е-пошта со приврзок датотеки, екстракт прилози, и да го поставите големината лимити за пораки ќе се екстракт од Outlook.

Зошто екстракт прилози и поврзани со e-mail пораки од Outlook Лична Папки датотеки?

Тоа може да биде корисна за да екстракт прилози или пораките со прилози од Outlook за следниве причини:

  • да намалување на PST фајл големина;
  • за да ги сортирате вашите пораки со “е-пошта со приврзок” наспроти. “e-mail без прилогот
  • да зачувувате прилози и е-пошта со приврзок датотеки на заштитената датотека на серверот, и не во стандардна mail база на податоци;
  • за поставување на заеднички пристап до е-пошта со приврзок датотеки (за пример, за компанијата вработени);
  • да зачувувате прилози од вашите e-mail пораки и заштита на нив со користење заштитени со лозинка архива;
  • за процесот на пораки со атачменти: екстракт прилози, зачувувате прилози на вашиот хард диск, или избриши
  • прилози поврзани со пораки.

“Прилози” и “Фајл Големина” опции: филтри за екстракт прилози и е-пошта со приврзок датотеки од Outlook

Да извоз прилози и пораки со атачменти, Outlook Извоз Волшебник има различни опции кои можете да ги видите со кликнување на “Опции” копчето на првата страница од волшебникот за. Ние ќе се гледа во “Прилози” и “Фајл Големина” прилагодувања, кои може да се користат како филтри кога ќе извоз прилози од Перспектива Личниот Папки датотеки.

  • Користење на “Прилози” прилагодувања, корисниците можат да го контролираат процесот за извоз на прилог EML и MSG датотеки (се користи за да зачувувате прилози). По дифолт, “Прилози” е поставено на “Извоз на СИТЕ eml датотеки”, вадење од Outlook сите e-mail пораки, без исклучоци. Ако ја поставите оваа опција за да ја “Прескокнете e-mail содржи прилози”, на програмата ќе се прескокнат сите Outlook прилози за време на миграција. На програмата ќе блокирате пораки содржи е-мејл прикачувања; тие ќе останат во .pst датотека. На реверсот е можно, како и: за да се извлече од Outlook прилози и пораките што содржат нив, и блокирате пораки кои се обичен текст.

Ве молиме имајте на ум дека кога го користите “Прилози” опција, Outlook Извоз Волшебникот екстракти не е-мејл прикачувања само по себе, туку е-пошта со приврзок датотеки, или спротивно, e-mail без прилогот датотеки. Сегашната верзија на програмата не ќе ви овозможи да зачувате прилози одделно од пораки и самите.

  • Со помош на “Фајл големина” опција, можете да ја ограничи големината на пораки што се извезуваат. По дифолт, филтерот е поставена на “Неограничен број на” што значи дека не постои максимална големина на фајл, за да на датотеки кои се обработени. Ако ја поставите оваа опција за да ја “Прескокнете пораки поголема од (Mb)”, ќе треба да покаже големина во мегабајти: на програмата во текот на извозот ќе блокирате пораки чија големина ја надминува вредноста ќе се постави тука. На програмата ќе екстракт од Outlook e-mail чија големина е помала од оваа вредност, без оглед на тоа дали e-mail пораката има прикачени датотеки.