Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Што значи "Најди ги скриените датотеки" опција Outlook увоз во волшебникот за увоз Outlook се?

Погледнете како може да се избегне нередот и организациски хаос во вашиот PST датотеки при увоз "Епл" Пошта пораки во Outlook. Увоз на Outlook без вклучувајќи непотребни фајлови и додавање празно пораки до вашите папки Outlook.

Поедноставување Outlook PST увоз од "Епл" Пошта со прескокнување на непотребни фајлови.

Ако се бара да се направи комплетна миграција од "Епл" Пошта на Outlook, можете да го користите Outlook Увоз на Волшебникот и неговата неодамна додаде опција наречена “Да се најде скриени датотеки“. Првично, опцијата беше додадена на програмата да им овозможи на своите корисници да автоматски процес датотеки со “скриени” атрибут, без да ги отворите папка и промена на датотеката атрибути рачно.

Иако Outlook Увоз на Волшебникот отсекогаш бил способен исполнување на сеопфатен Outlook увоз задачи, но, тоа беше само неодамна дека конечно добил нова опција која му овозможи да се направи својата работа подобро, а не да се пополни вашиот PST датотеки со празни и целосно непотребни пораки. Проблемот што го прави толку тешко да се изврши чистење Outlook PST увоз од низа на "Епл" Пошта датотеки се всушност прилично едноставна.

"Епл" Пошта користи иста папка за чување на е-маил пораки и свои индекс на датотеки. Индекс на датотеки се посебни датотеки кои се користат за забрзување на пребарување во рамките на програмата од. Сепак, не им треба време Outlook увоз – тие не содржи валидни информации и ќе биде додадена на Outlook како празно записи cluttering вашите папки. Ако сакате да се избегне ова и да ги направи чисти миграција на вашите Apple Mail пораки на Outlook, користете Outlok Увоз на Волшебникот и бидете сигурни дека за да се оневозможи “Да се најде скриени датотеки” опција да се спречи програма од вклучувајќи скриени индекс на датотеки во тоа Outlook PST датотека сет.

Увоз да PST без додавање на празно и целосно бескорисни евиденција.

Опцијата е достапна на вториот чекор од увоз на волшебникот. Откако сте ја одбрале дестинација за датотеките што сте за да се увоз да PST (стандардно Outlook складирање, сираче PST датотека или нов PST датотека) и кликна на “Следна” копче, ќе се преземат за да на вториот чекор од волшебникот каде што можете да наведете изворот на е-мејл датотеките да бидат увезени и конфигурирате увоз на Outlook прилагодувања. На “Да се најде скриени датотеки” опција се наоѓа веднаш на волшебник страница, па you don’t треба да се погледне за неа на Опции страница. Откако ќе’ve одбраната опција, продолжи како и обично, додека не се увезени на одбраните пораки за да PST датотека. Како што гледате, увозот на пораки од "Епл" Пошта на Outlook без досадни празни пораки се појавува на местото на погрешно увезени индекс за пребарување на датотеки е исклучително лесен. Outlook Увоз на Волшебникот го прави тоа само прашање на проверка една кутија.

Погледнете како може да се избегне нередот и организациски хаос во вашите PST датотеки при увоз на Apple Mail пораки во Outlook. Увоз на Outlook без вклучувајќи непотребни фајлови и додавање празно пораки до вашите папки Outlook.