Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Кои Податоци Е Outlook Извоз Волшебникот Може да се Извлече од Outlook?

Овој член, се разгледува еден од Outlook Извоз Волшебник за’s главните карактеристики: програмата’s флексибилност како e-mail грабител дека може да се справи со не само што пораки сакате да екстракт од Outlook, но други информации зачувани во PST контејнери.

Податоците кои ќе може да се извлече од Outlook користење на Outlook Извоз Wizard

PST датотеки се на централната контејнери за складирање на Outlook податоци: e-mail пораки и нивните прилози, контакти, и, исто така, календар, весник и task manager entries. Еден од Outlook Извоз на Волшебникот за функции е дека комунални работи, како и повеќе од само e-mail грабител, како што е во можност да екстракт од PST датотеки со други видови на информации. За пример, програмата го прави едноставни за да извлечете контакти или записи од вашиот Outlook календар, кој може да се користи за размена на лични податоци во електронски облик или за увоз во задача за управување софтвер. Ова значи дека ако користите Outlook Извоз Волшебникот за миграција Outlook – алтернативни mail клиент, ќе бидете во можност не само да се извлече пораки но, други придружни информации, како и.

Outlook Извоз Волшебник ќе ви помогне лесно да се екстракт од Outlook на следниве предмети:

  • E-mail пораки во вашиот Inbox, Појдовно сандаче, Испрати, Избришани, Drafts (недовршени), Ѓубре и креирани од корисникот папки;
  • Контакти од вашиот адресар;
  • Outlook календар настани;
  • Записи во дневникот;
  • Белешки;
  • Задачи од Task Manager;
  • RSS канали;

Како да се извлече Outlook податоци со помош на Outlook Извоз Wizard

Пред извоз, програмата ќе се анализира структурата на извор Лични Папки датотека и прикажување на тоа како листа на директориуми. Можете да се обратите преку овој листата со кликнување да се прошири на директориуми кои се вгнездени под-папки. Бројот веднаш до името на секоја директориум е бројот на ставки од дадениот тип најде во изворот .pst датотека. Следната можете да започнете со процесот на се извлече пораки, кој ќе трае само неколку минути благодарение на програмата’s посебен алгоритам, кој е способен за обработка на огромни количини на податоци.

Важно: ако некој формат е избран во “Излезен Формат” опаѓачкото мени, тогаш сите податоци ќе бидат зачувани во кој формат. За програмата за да се спаси Outlook податоци во зависност од видот на извезениот објектот, Вклучување на “Автоматско детектирање” опција.

Ако “Автоматско детектирање” функцијата е активирана, на програмата ќе екстракт од PST додадени фајлови: Outlook ставки во календар и контакти адресар во vCalendar (.вредносни синџири) и визит карта (.vcf) формати, соодветно, а извлечена e-mail и други предмети ќе бидат снимени во .msg датотеки. На MSG формат е универзална за повеќето предмети Outlook. Затоа, Ако одлучите да се екстракт од PST формат Забелешка точка и да ги зачувате во формат на порака, следниот пат дека новата датотека е отворена, ќе видите белешката со сите полиња на информации одржување на нивните претходни вредности.