Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

MBOX да EML Конвертор – Бесплатни eml extractor

Mbox да EML Конвертор – се извлече пораки од mbox и mbx пошта датотеки на thunderbird eudora придружба. Слободен mbox да eml конвертира комунални поддржани .mbox и .mbx пошта датотеки од Thunderbird, Евдора, Придружба и на други формати поштенско сандаче.

Ве молиме имајте предвид дека имаме обновено на MBOX Конвертор со нови функции и интерфејс. Тоа е повеќе моќни сега! Прочитајте повеќе за MBOX да EML Extractor ажурирања.

Mbox да Eml Конвертор е посебна алатка која се наменети да се извлече пораки од поштенското сандаче датотеки на Mozilla Thunderbird, Морски мајмун, Евдора, Придружба и други e-mail клиенти.

MBOX да EML Конвертор

Многу e-mail клиенти се уште не’t have an e-mail извоз функција која би извоз на e-mail пораки во формат разбирливо од страна на Outlook Express или Microsoft Outlook. Mbox да Eml Конвертор може да биде од голема помош во постапка на миграција. За примерокот: тоа е најдобар начин да ги извезат сите пораки во Thunderbird сандаче за да eml датотеки, една датотека по е-пошта. На mbox екстрактор вклучени на Outlook Увоз На Волшебникот подесување но може да се симнат и да се користи како самостоен алатка. Mbox2Eml не’t треба дополнителни модули да биде инсталиран, само преземете и да ја стартувате MBOX да EML Конвертор, одберете mbox датотека сакате да го конвертирате, и одберете ја локацијата каде се извлекуваат eml датотеки треба да се чуваат. Програмата ќе започне конвертирање на датотеки, и на конверзија најавите ќе биде исполнет со обработка на пораки. Сите прилози ќе исто така се конвертира во случај ако прилозите се чуваат во внатрешноста на поштенско сандаче, оригиналниот mbox датотека останува непроменета.

Како да увоз на mbox-датотеки во Outlook или Outlook Express?

Како да извоз Mozilla Thunderbird пораки на Outlook Express или MS Outlook? Пред да увоз пораки на Outlook или Outlook Express, Thunderbird пошта треба да се конвертира EML датотеки. Иако Mozilla Thunderbird е популарна e-mail клиент, постојат луѓе на кои им е потребна за да се префрлите на Microsoft Outlook Express или Microsoft Outlook. Mozilla Thunderbird ги зачувува сите личните податоци за корисникот, како што се е-пошта писма, адреса книги, лозинки, екстензии, теми и прилагодувањата во специјална профил на корисникот. Своите чуваат надвор од вашата програма папката за да се направи полесно да се надополни без да се ризикува на загуба на податоци. Стандардно Patch да Thunderbird Профил на Корисникот:

В:\Документи и поставувања<Windows Корисничко Име>\Апликација Thunderbird Профили Податоци <Име на профилот>\

или

В:\Корисниците корисник AppData Roaming ThunderbirdProfiles <RANDOM СИМБОЛИ>.Основниот Mail <ИМЕ НА ПРОФИЛОТ>\

Сите e-mail пораки за сметка на Thunderbird се чуваат во поддиректориум по името на серверот за mail. На пример ако имате Yahoo ПОП-сметка тоа ќе се создаде pop.yahoo.com поддиректориум во папка со Пошта. Сите пораки ќе бидат сместени во посебни датотеки сандаче со папки име и нема наставката нарекува mbox датотеки. За пример, папката inbox (примени) ќе се вика “Inbox (примени).”. Ако имате Outlook Увоз На Волшебникот инсталиран, отворете ја програмата група и извршување на кратенки “MBOX да EML Конвертор“. Ако не&#8217;t имаат Outlook Увоз На Волшебникот инсталиран, преземете на самостојни MBOX-пошта Extractor и да ја стартувате.

Да најдете точната далноводи на поштенско сандаче за складирање може да се кандидира на Thunderbird софтвер, притиснете “Алатки” во главното мени, тогаш “Поставки На Сметка…”, одберете го “подесувањата на серверот” објектот. Тековната пораки складирање е наведено во “Локален директориум” поле.

Одберете го поштенското Сандаче Датотека (mbox датотека за да се извлече):

Кликнете “Одберете Датотека” копче и одберете ја mbox датотека сакате да го конвертирате (Сандаче за примерокот). Програмата се отвора основниот Thunderbird профили директориум.

Вие треба да изберете и да го отворите профил и потоа Mail folder, потоа отворете сметка за да пристапите до директориумот на mbox-датотеки. Можеби ќе треба да го поставите на “Датотеки од тип” опција да се “Сите Датотеки” во датотека дијалогот за избор,, од Thunderbird mbox датотеки не&#8217;т мора продолжување.

Се Извлече Пораки Од Избраниот Поштенско Сандаче

На поштенско сандаче датотека е избран и сега ќе треба да изберете директориум каде што eml датотеки ќе бидат зачувани, а потоа започнете процесот. Притиснете “Се Извлече Пораки” копче и одберете ја испразните папката каде што програмата треба да се спаси извлечена пораки. Можете да креирате некоја нова папка, а потоа одберете како цел за eml датотеки. Програмата ќе почне на екстракција и сите чекори ќе бидат прикажани во обработка дневник.

Увоз Eml Датотеки Во Outlook Pst

Outlook може да&#8217;т увоз на eml датотеки директно, ќе ви треба посебен алат како што се Outlook Увоз на Волшебникот за увоз на eml датотеки во Outlook. Outlook Увоз на Волшебникот ќе ја направи работата во неколку чекори, тоа може да увоз eml и msg датотеки во зависност од структурата на папки. Ако сте го зачувале eml датотеки од MAC OS (Придружба за примерокот) или Unix систем, можете да им се овозможи на посебните препроцесирачка опција која ќе го претвори пораки и да ги увоз во Windows базирани кодирање. Преземете, инсталирате и стартувате Outlook Увоз На Волшебникот, одберете pst датотека, стандардно Outlook профил или нови една за увоз на пораки, го поставите потребни опции) и изберете главниот директориум кој ги чува eml датотеки, потоа започнете увоз. Ги посетувате онлајн настава страница за повеќе информации.

Увоз Eml Датотеки Во Outlook Express Dbx

Outlook Express може да го прочитате eml формат како мајчин е-пошта. Ако сакате да се увезе повеќе eml датотеки во Outlook Express папка, треба да ја изберете eml датотеки и влечете за избор на Outlook Express папка. Outlook Express ќе увоз eml датотеки во одделни пораки и ќе бидат во можност да ги организираат во внатрешноста на mail клиентот.

Софтвер архиви се направи целосна безбедност тестови на Слободен MBOX да EML Конвертор. Слободен MBOX да EML Конвертор е чиста и безбедна за да инсталирате, тоа е награден со 100% Safe Награда.