Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Дали постои лесен начин да се најде специфични Outlook пораки од датумот користење на Outlook Извоз Wizard?

Научете како Волшебникот Outlook извоз може да ви помогне да се создаде точна хронолошки Outlook порака архиви и лесно пребарување Outlook пораки од датумот. Да видиме како програма ќе ви овозможи да се создаде сосема идентични копии на вашите Outlook папки на вашиот хард диск.

Задржи ја оригиналната хронолошки редослед, додека заштеда на Outlook пораки.

Ако некогаш сте се потребни за извоз на вашиот e-mail да фајлови на хард дискот, вие дефинитивно ќе сакаат да бидат на почетокот организира на начин на кој ќе се направи понатамошна обработка и порака пребарување полесно. За пример, вие може да сакате подоцна да увоз пораки примени на специфични денови, датуми само или пораки примени во рамките на одреден временски период. Ако извезуваат Outlook пораки се чуваат хронолошки, тоа ќе биде значително полесно да се групираат, вид и рефус-процесот на нив со користење на датотека менаџери и скрипти. Outlook Извоз Волшебник ви овозможува да извоз Outlook пораки на некој начин, каде што секој извезуваат file’s датум на создавањето ќе се поклопува со датумот на создавање на соодветни Outlook објекти, на тој начин обезбедување на вас со оригинална копија на вашиот Outlook папки на вашиот хард диск. Ова може да се направи со користење на нова опција спроведува во најновата верзија на Outlook Извоз Wizard – “Имајте на Outlook објект креирање датум за зачувани датотеки”.

Пребарување Outlook порака архива по датум и организирање на нив соодветно.

Користењето на оваа опција е лесно. Не сте’t треба да промените нешто во познатите e-mail извоз процес. Откако сте ја одбрале PST датотека да се работи со и да се наведат дестинација локацијата за датотеките да бидат извезени, кликнете на “Извоз опции” копчето во долниот дел на прозорецот од програмата. Ова ќе го отвори прозорецот за опции. За целите опишани погоре, вие само ќе треба да се провери една опција – “Имајте на Outlook објект креирање датум за зачувани датотеки”. Откако проверив, тоа ќе се обезбеди дека секоја датотека извезуваат од вашите PST датотека ќе имаат создавањето датумот на појавување на соодветните Outlook порака. Откако ќе се направи конфигурирање извоз опции, кликнете на OK за да се вратите на првиот чекор од волшебникот и да продолжи како и обично со кликнување на “Следна” копче.

Резултат на овој извоз сесија ќе се низа на датотеки datestamped според датуми на креирање на оригинални Outlook пораки. Вие сте сега слободен да се применуваат датум филтри и да се изврши точна порака пребарување да се најде на датотеки што ви треба.