Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Пренесување на EML Пораки во една PST Password-Заштитена Датотека за Microsoft Outlook

Оваа статија опишува како да се поставени на MS Outlook PST лозинка и функции во рамките на Outlook Увоз на Волшебникот за работа со PST лозинка-заштитени датотеки.

Како можам да го поставите на MS Outlook PST лозинка?

Наједноставен начин за заштита на вашите лични податоци (пошта, контакти, белешки) зачувана во MS Outlook Лична Папки датотека е да се постави на Outlook PST лозинка. За извршување на оваа задача, стартување на Microsoft Outlook и изберете “Датотека Со Податоци За Управување Со” command во Датотека со мени. На “Датотеките Со Податоци” јазичето, изберете PST датотеката која сакате да поставите лозинка за пристап и кликнете на за “Прилагодувања.” По кликнување на “Промена на лозинка” копче, внесете ја вашата стара лозинка (ако не е лозинка претходно тогаш оставете го ова поле празно), вашата нова лозинка и тип повторно за верификација. Дополнително, лозинката може да бидат зачувани на компјутер со цел да не ја внесувате секој пат кога пристапуваат на PST датотека: да го стори тоа, проверка на “Спаси оваа лозинка на вашата лозинка листа” полето за избирање (оваа опција не се препорачува ако повеќе корисници да имаат пристап до оваа корисничка сметка).

Увоз EML на пораки во заштитени со лозинка PST датотека со користење на Outlook Увоз на Волшебникот PST алатка.

Outlook Увоз на Волшебникот може да се пофали механизам за MSG и Увоз EML на пораки во заштитени со лозинка PST датотека. На тој начин, кога се обидува да ги пренос на e-mail пораки во стандардно, но се заштитени со лозинка Лични Папки датотека (“Стандардно Outlook складирање” режим), програмата ќе побара од вас да го внесете PST лозинка, што е потребно за да започнете на MS Outlook увоз процесот за пораки. Ако сте ја одбрале PST увоз на пораки во посебен .pst датотека (“Сираче PST датотека” режим), една која е заштитена со PST лозинка, тогаш лозинката треба да биде внесен во самата програма пред обработка започнува, во “Лозинка” областа на првата страница од волшебникот за.

Имајте на ум дека Outlook Увоз На Волшебникот алатка за заштитени со лозинка Лични Папки датотеки секогаш бара да ја внесете вашата лозинка. Outlook Увоз на Волшебникот не е способен за PST password recovery или напукнување на MS Outlook .pst датотеки! Не ја изгуби својата PST лозинка и зачувајте го на сигурно место. Ако лозинката за .pst датотека е изгубена, ќе треба да се користат специјални комунални услуги за PST password recovery.