Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Конвертирање на E-Mail пораки за да PST, Додека Одржување на структурата на Папки во Outlook

Конвертирање на EML да PST Чување на Папки Структура Непроменети. Outlook Увоз На Волшебникот (pst увоз алатка) создава pst датотека структура во текот на eml да pst или msg да pst конверзија и тоа способни да се задржи непроменети папки.

Оваа статија опишува една од најголемите предности на Outlook Увоз на Волшебникот: неговата функција за пренесување на пораки до MS Outlook, додека одржување на структурата на папки во Outlook по увоз.

Една од главните предности на Outlook Увоз на Волшебникот комунални, позитивно разликување од слични алатки, е неговата smart аналитичар за признавање на Windows папка структура, во која e-mail порака датотеки се зачувани пред увоз. При увоз пораки од EML да PST, треба само да го одредите папка каде пораки се чуваат, и the folder tree да се зачува и пренесе на Лична Папки датотека (PST датотека) “како што е,” со e-mail пораки и прилози се пресели во соодветни папки во Outlook. Ако поради некоја причина тоа не е потребно да се зачува во PST датотека структура податоци (папки и потпапки), потоа, оваа функција може да биде исклучен од страна на активирате на “Креирање на структура на PST потпапки” опција во програмата settings (опција е стандардно). Во овој случај, сите e-mail пораки ќе бидат сместени во одбраниот именик (Инбокс, Појдовно сандаче, Drafts (недовршени)) во PST датотека како еден синџир.

Да се направи полесно да се зачува user-friendly PST структура со папки и под-папки, Outlook Увоз на Волшебникот, исто така може да се создаде посебен фолдер за секоја увоз сесија. Секој пат EML да PST или MSG да PST конверзија е започната, програмата се креира посебна папка во Outlook корисникот папка, која пресоздава структурата на увезената папки и пораки. Оваа опција е одбрана со помош на “Се создаде PST увоз под-фолдер за секоја сесија” опција (стандардно активирана). Оваа функција е особено корисно кога тоа е неопходно за пренос на e-mail за да PST датотека во одделни групи и групи, за пример, кога се комбинира преписка за повеќе корисници или пораки од неколку e-mail програми во една Outlook Лична Папки датотека.

Велат, за пример, дека опција “Се создаде PST увоз под-фолдер за секоја сесија” от е вклучен и дека од сите папки во Outlook, на “Инбокс” папка е избран за увоз.

По програмата е завршена, на PST датотека структура ќе изгледа вака:

Ако опција е оневозможена, тогаш PST датотека структура ќе изгледа како:

папка опција неконтролираниот Конвертирање на E-Mail пораки за да PST, Додека Одржување на структурата на Папки во Outlook

Можност за префрлување на вашиот Windows фолдерот дрво во MS Outlook во форма во која го создаде тоа го прави Outlook Увоз на Волшебникот ефикасен и удобен PST увоз алатка за пренесување на вашата e-mail. Има увезени вашиот e-mail со користење на Outlook Увоз на Волшебникот, можете да започнете да го користите вашиот e-mail, без да губи време организирање на вашите датотеки во Outlook. Користење на програмата не само што не е безопасно да го PST структура, но, всушност помага во правилно организирање на вашите внатрешни датотеки во Outlook.

Outlook Увоз На Волшебникот (pst увоз алатка) создава pst датотека структура во текот на eml да pst или msg да pst конверзија и тоа способни да се задржи непроменети папки.