Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Претвори eml да msg

Претвори eml да msg со Outlook Увоз на Волшебникот. Outlook Увоз на Волшебникот може да ги прочитате eml датотеки и да ги конвертирате во msg формат.

Како да конвертирате .eml датотеки .msg формат?

Outlook Увоз на Волшебникот е алатка која може да маса конвертирате Име на датотека.eml да го името на фајлот.msg, додека одржување на нив во оригинал subdirectories.

Главната функција на Outlook Увоз На Волшебникот е увоз на пораки. Но, верзија 2 дополнително напојува со конвертирање модул кој може лесно да се претвори индустрија стандардот RFC-822 .eml датотеки во неслободни Microsoft Outlook formated .msg датотеки. Тоа сфери на хард диск директориум и поддиректориум конвертирање на секој .eml датотека во .msg датотека.

Претвори EML датотеки на е-маил Outlook MSG

На .eml формат присвојува на повеќе e-mail клиенти. Тоа е базиран на текст формат (со посебен delimiters и ознаки. На .msg е роден e-mail формат за Microsoft Outlook и тоа е повеќе комплексни тогаш .eml поради тоа што е кодирана како бинарни.

Да се конвертира број на eml датотеки во. msg, ве молиме да направите следниве чекори:

 1. Почнете Outlook Увоз на Волшебникот комунални
 2. Внесете ја целосната патека до извор папката каде што е .eml датотеки се наоѓаат или кликни “Пребарувате” копчето и да се укаже на изворниот директориум.
 3. Кликнете “Следна >>” копче
 4. Софтверот ќе го скенира selected directory и сите под-папки (ако рекурзивен функцијата), најди ги сите .eml, .msg додадени фајлови: и се прикажуваат во датотека на листата се да можете да го откажете одбирањето некои објекти.
 5. Кликнете “Следна >>” копче
 6. Во овој чекор можете да го конфигурирате некои опции и филтри ако им треба.
 7. Кликнете “Следна >>” копче
 8. Кликнете “Претвори EML и MSG датотеки:” опција за да се овозможи тоа
  Информациите порака ќе се појави:
  Оваа опција овозможува конверзија на чекање.
  Не овозможете ја оваа опција ако сакате да увоз пораки!
 9. Притиснете Ok (ок) за да го затворите.
 10. Изберете форматот на датотеката на која сакате да конвертирате извор пораки.
 11. Притиснете “Започнете” копче

Outlook Увоз На Волшебникот ќе convert selected .eml датотеки и нивно зачувување како .порака датотеки со исто име. Секој Outlook .порака датотеката ќе биде зачувана на истиот директориум каде извор .eml датотеката се наоѓа. Може да се отвори изворот на папката и копија .msg датотеки на друга локација со користење на стандардни функции за Microsoft Windows.

Outlook Увоз на Волшебникот може да се користи како мулти-формат на е-пошта конвертор, ther е повеќе опција која им помогна да го конвертирате .EML, .MSG .EMLX датотеки во различни популарни формати, како што се HTML, МХТ, PST, MSG, EML, RTF итн.